woensdag 3 juni 2009

Woensdag 3 juni > updates

Update 1 om 9:00 uur

Ik heb vannacht als een roosje geslapen. Heb niks gemerkt van de wisseling van de wacht naast me en ook dat de tv werd omgezet heb ik niet gemerkt. Ben 1 keer wakker geweest om te plassen en wat te drinken en moeite met inslapen had ik vannacht niet.

Vanmorgen gelijk gebeld en de nacht was veel minder gegaan. Hij had weer gebraakt en de blaas blijkt toch meer problemen te geven dan gedacht. Gisteren dachten we nog dat het door de Tramadol kon komen, maar er is toch meer aan de hand. Zodra de katheter weg is loopt het weer spaak en komt er niks meer. Dus hij krijgt vandaag een echo om te zien wat er loos is, want met de blaas-echo zien ze wel dat er vocht in zit en als ik het goed begreep hebben ze de katheter ook terug geplaatst.

De verpleegster stond toevallig bij hem en vroeg aan hem of die mij nog wou spreken. Dat wilde die niet. Denk dat de nacht iets te veel van hem had gevergd. Maar het opperhoofd had wel wensen toen die merkte dat ik het was. Of ik even bodylotion en toilet-spulletjes mee kon nemen. Ja hoor pap geef het thuis wel door. Alleen mam gelijk in de stress want bodylotion hebben ze niet.

Nu is het dus wachten totdat Remy komt voor de brommer om die weg te brengen om te laten maken. En dan kan die daarna met Chels naar huis en dan ga ik maar als een speer boodschappen doen in de hove want anders heeft Thommetje dadelijk geen eten meer.

Update 2 om 14:45 uur

Vanuit het ziekenhuis van Delft nog geen nieuws. Dat horen we wel als we op bezoek gaan.

Maar van Roermond is er wel nieuws. Mam is opgenomen en ligt in een soort observatorium om te kijken naar welke afdeling ze moet. Ze moeten dadelijk haar in een bed gaan krijgen en voor de foto's hadden ze al gezegd dat ze dan maar een soort roesje moest krijgen alleen dat willen de doktoren niet. Ze gaan maar uitvechten hoe ze het willen doen als ze het maar doen punt uit.

Ook hebben ze de diƫtiste weer ingeschakeld en nu zal ze moeten gelukkig. In de hoop dat haar spieren wat sterker worden en er weet was vlees op haar lichaam komt.

Ze was boos op Esther en toch ook wel een beetje op Roy. Ze was beledigd en van binnen voelt ze zich verraden omdat haar kinderen niet de beslissing aan haar hebben gelaten, alleen helaas dat laatste werkte niet en dus moesten ze. Ze vroeg of ze nog wel even naar huis mocht om spullen te halen en daar heeft Esther maar even een stokje voor gestoken.

We moeten hier nu even kijken hoe het verder loopt en dan is het maar even behelpen, maar Roy wil natuurlijk eigenlijk ook even naar Roermond naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk gaat die begin volgende week een middag daarheen. Voor nu is het in ieder geval even een zorg minder voor allemaal.

Update 3 om 17:20 uur.

Toen we aankwamen bij pap was die net terug op zaal van de echo. Hij bleef aardig misselijk en zijn drinken was bijna op. Dus toen die de zetpillen kreeg zijn wij even naar beneden gegaan om nieuw drinken te halen.

Toen we terug kwamen hebben we nog even gezeten en toen kwam de dokter voor zijn bloeddruk. Die was vanmorgen 70 om 50 en daar schrokken ze van. Toen hebben ze hem een ander soort infuus gegeven en dat heeft geholpen want net was die 90 om 70 en dat is redelijk normaal op het moment.

We zijn met haar in gesprek geraakt en hebben weer wat antwoorden gekregen van beide zijn. Zij van ons van wat pap wil en wij van wat nu de doelstellingen zijn. De hoofddoelstelling is dat pap stabiel wordt en weer naar huis kan om aan te sterken / laatste dagen te slijten. Dat wordt de grote vraag. Dat willen ze bereiken door:

- Pijnbestrijding.

Nu is de pijn af en toe ondragelijk en die pieken moeten eruit en liever pijnloos. Nu gaat de pijnpoli van het Reinier dat samen doen met het Daniel den Hoed.

- Sondevoeding.

Het braken moet stoppen en doordat hij nu helemaal niks binnen krijgt en wel de medicijnen krijgt is dat gewoon niet te doen. Nu gaan ze het morgen overleggen en dan hopen dat dat morgen nog begint want dit is niks. Het infuus wat hij nu krijgt brengt in ieder geval verlichting. Maar we hopen vooral dat hij met de sonde weer wat aansterkt want hij verzwakt nu met de uur natuurlijk want hij heeft vanaf zondag niks meer binnen gekregen.

- Vocht.

Op dit moment hoopt het vocht zich weer op. De buik staat waar redelijk bol en ook al plast die nog wel. Komt het meeste vocht niet op de plaatst waar het moet en zijn de vaten ook aan het uitdrogen waardoor de bloeddruk zo sterk daalt.

Het vocht gaan ze waarschijnlijk af tappen via de buik zelf. Het infuus blijft voorlopig op zijn plaats en moet het meer naar de vaten. Alleen is de vraag waarom gaat het niet naar de juiste plek.

---------

Daarna hebben we nog even wat bij hem gezeten en heb ik wat natte washandjes voor hem neer gelegd. Om kwart voor 5 hebben we afscheid genomen en ging die weer wat rusten. Ook hebben we maar even de koptelefoon van zijn mp3 speler gemaakt, kan die weer verder luisteren.

Nu is het zorg dat de lasagne in de oven komt en klaar is als de andere komen.

Update 4 om 19:45

Pap belde net. Hij mag morgen naar huis, maar ze gaan nog wel die punctie doen voor het vocht en hij krijgt een klysma. Waarvoor Joost mag het weten, maar laat Joost het dan ook even tegen ons zeggen. We zijn gewoon verbijsterd over hoe alles nu gaat.

Heb net wel het ziekenhuis gebeld maar ja de verpleging wist ook niet veel en op de mededeling dat we er niet bijwaren toen het werd gezegd vond ze het vreemd.

Morgen worden we gebeld voor een gesprek want de vragen moeten wel beantwoord worden. Dus dat word na de grote visite ronde.

Geen opmerkingen: