dinsdag 2 juni 2009

Dinsdag 2 juni: Updates

Zo vaak ik kan zal ik hier vandaag updates plaatsen, alleen zal ik niet veel achter de pc kunnen want er moet een hoop geregeld worden.

Update 1: 8:28 uur

Hij is de nacht redelijk doorgekomen. Ze noemden hem gisteren al een bikkel en dat is hij door de nacht gebleven al hebben ze hem wel even een extra pijnstiller gegeven om hem net dat beetje meer rust te geven. Hij heeft daardoor gelukkig een beetje kunnen doezelen en heeft zo toch gewoon zijn rust kunnen krijgen. De misselijkheid neemt ook af gelukkig en om 10 uur kunnen we bellen voor verdere info en wat er verder vandaag gaat gebeuren.

Paps werk al opgebeld dat ze op de hoogte zijn en dat ze mam vandaag zo wie zo met rust laten. Mam zit er even helemaal door heen. Mam heeft wel al de huisarts gebeld en die gaat regelen dat er thuiszorg komt voor pap en haar en dat kan binnen 24 uur geregeld worden.

Om 11 uur gaan we het bed regelen en dan wordt het afwachten. Wanneer kunnen ze het bed brengen, wanneer belt de thuiszorg en vooral wanneer mag pap weer naar huis, maar dat zal hopelijk niet vandaag zijn. We krijgen snel alles geregeld maar of het zo snel kan.

Update 2: 14:00 uur.

Vanmorgen stonden we op tijd voor de thuiszorgwinkel en toen bleek dat de huisarts hem toch moest regelen, want als de zorg vrager het aanvraagt dan krijg je het vergoed van de verzekering. Dus op naar de huisarts want het moest gebeuren klaar. "De dokter heeft net pauze en is net naar boven". Niks mee te maken dat bed moet er komen. De dokter was gelukkig begripvol en ging het gelijk regelen. En zou nog wat laten weten.

In het ziekenhuis aangekomen waren ze bezig om een plekje voor pa te regelen om opgenomen te worden. Ze kregen de mineralen niet op orde en die heb je wel nodig voor een beetje kwaliteit van leven. En ook waren ze bezig om de morfine op gang te krijgen zodat hij toch pijn vrij is. (Ja we weten het en zijn ook heel realistisch en houden er rekening mee dat hij niet meer thuis komt). Uiteindelijk was er een plekje en is die weer naar de 6e etage overgebracht. Op de kamer moest de tv worden aangesloten en toen bleken de telefoons dood en dus kon ik de tv niet aansluiten en was de verpleegkundige zo lief om hem aan te melden.

Toen even wat gegeten en mam een beetje bijgepraat wat de wensen zijn van pap over zijn begrafenis. Ze begon er zelf over en om haar ook de rust te geven dat alles wat dat aangaat besproken is. Remy nog even gebeld wat er speelde en die vertelde dat het bed er al was. We waren om 11 uur bij de huisarts weg en om 12 uur stond het er al. Hoe bedoel je spoed.

Ook nog even de belrondes gedaan. En van iedereen krijgen we dezelfde reacties. Niemand kan het geloven hoe snel het gaat.

Nu maken we even pas op de plaats en dan gaan we vanmiddag weer naar het ziekenhuis voor het bezoekuur.

Wie een kaartje wil sturen. Hij ligt in het Reinier de Graafgasthuis B gebouw kamer 603.

Update 3: 17:27 uur

Nou het eerste bezoekuur was voor mij. Natuurlijk weer wat vragen en even aangeven dat pap niet snel aangeeft dat hij pijn heeft. Om 12 uur zou die een morfine-pleister krijgen maar omdat hij net naar boven kwam ging dat een beetje fout en hij kreeg hem nu net. De paracetamol-zetpil had die ook weer gehad alleen dat deed hem nog weinig en toen die aangaf bij de verpleging dat de baxter wel had geholpen ging ze kijken wat het was. Het was dus geen morfine maar een iets sterkere paracetamol en ze ging even overleggen of ze er daar nog eentje van mocht geven. Dit kon geen kwaad dacht ze omdat de spiegel van de paracetamol opgebouwd moest worden zodat de morfine en de paracetamol zich konden gaan versterken. Dus ben benieuwd of die er dadelijk nog eentje heeft gekregen. Ook zei ze nog een keertje duidelijk dat pap moest vragen om pijnstillers ook omdat zij pap nog niet kenden en dus nog niet konden inschatten hoe erg de pijn was en zij zei ook dat alles er vooral opgericht was om de pijn onder controle te krijgen en dat knoopte die toch wel in zijn oren.

Ook maar even gekeken met de verpleging wat die dan wel mocht drinken omdat hij niks meer van vruchten mocht. De verpleging stond me eerst heel raar aan te kijken en toen snapte ze het ineens. in vruchten zit kalium en ze zijn bezig omdat naar beneden te krijgen. Dus normaal zeggen ze geen cola, maar pa mag cola. Daar zit geen kalium en kan dus geen kwaad. Verder had hij al tv en vroeg die nog voor zijn leesbril en de mp3 speler.

Op het mededelen van dat het bed er al was zag je zijn gezicht opklaren. Hij is er opgebrand dat hij naar huis gaat. Hij wil thuis sterven. Ook vroeg die hoe het bed geplaatst was. Midden in de huiskamer dus. Alles was goed als die de tv maar ziet. Nou hebben ze een tv van 107 cm op een huiskamer van 5 meter doorsnede maar hij moest hem wel kunnen zien. Komediant.

Ook mams vriendin was even geweest bij hem en wie er verder komt zien we wel weer. Vanavond gaan Roy en ma nog even en dan morgen weer een dag. Roy wilde nu al met mij mee maar die heb ik maar even bedrust voorgeschreven. Hij kon niet meer en liep al te lang op zijn tenen en sinds zondag maar 7 uur geslapen was gewoon te weinig. Ik ben wel blij dat op zijn werk dingen zijn uitgesproken. Dat gaf hem al een beetje meer rust.

update 4: Laatste

Vanavond zijn Roy en ma op bezoek geweest. Hebben hem de cola gegeven en hebben nog even heerlijk ouderwets gelachen. Pap deed zijn benen omhoog en toen ging mam staan. Oh je ben er toch nog. En toen heb pap zijn benen weer omlaag gedaan en toen zei Roy doe je benen maar weer omhoog want dat hoofd zei ik al vaak zat. Iedereen in een lachstuip daar natuurlijk.

Om kwart over 7 vond pap het genoeg en zijn ze weg gegaan. Eerst zijn ze nog gaan vragen naar de katheter. Pap zei dat ze hem nog niet gewisseld hadden dat vond Roy raar want er gaan aardig wat liters vocht in via het infuus en de glazen wat die zo drinkt. Het blijkt dus dat ze dat constant leeghalen en dat was die dag al 4 keer gebeurt.

Bij het naar huis gaan starte de brommer weer niet. Foutje bedankt, REMY!!!!!! en die kwam ook gelijk met de hond. Dus Tib ook weer een goede avond. Allemaal eenmaal rustig zittend hebben we een fijn gesprek gehad over paps laatste wensen en ook al vond mam het vreemd omdat hij er nog was, was het wel goed zo. Ook hebben ik het gedicht laten lezen wat ik vanavond heb geschreven en dat waren precies haar gevoelens (Time turn over) Ook het gedicht voor op de kaart heb ik laten lezen en dat was goed volgens haar. Zo kwamen we op een rustige manier al een heel eind. Remy een batterij meegegeven voor foto's van het tegeltje dat we daar ook verder meekunnen.

Ze gingen pas om half 12 weg met de taxi en Chelsea bleef bij ons slapen de schat. Ze hadden onze schat als taxi-chauffeuse en die schrok zich rot toen we vertelde wat er het weekend was gebeurt. Pap is natuurlijk ook vaste klant bij hun al zal dat nu wel niet meer lukken en alleen ligtaxi worden. En nu gaat het licht uit.

1 opmerking:

elske zei

Sterkte meis!!!!!