vrijdag 31 juli 2009

Woensdag 29 juli: Dagje weg met soulmaatje en haar gezin

Vandaag was het zover. De volgende afspraak maar nu wel in een dierentuin die we natuurlijk van binnen en van buiten kennen. Ik had alleen een aantal nachten slecht geslapen en zag de bui al hangen de nacht ervoor. Gelukkig had ik heerlijk geslapen en dat doet een mens heel goed en vooral mij.

Na alle beestjes goed verzorgd te hebben en tot zelfs de konijntjes nog even de mogelijkheid had gegeven om de pootjes te strekken was het even snel douchen en maken dat we bij de bus kwamen. Nog even de stationshal in gelopen en daar een ontbijtje gehaald en toen was het wachten op de bus. En schuilen voor de regen en dat was niet de afspraak.

Om kwart voor elf waren we bij Blijdorp en stonden hun al te wachten. Na de gebruikelijke begroetingen eerst zorgen voor de kaartjes en toen naar binnen. Daar moest eerst aan de nicotine gehalte en de cafeïne gehalte gewerkt worden en toen was het de dierentuin in.

En waar begin je als het een beetje regent, juist het Oceanium. Zo dachten er alleen helaas veel meer over.


Corné kon er alleen geen genoeg van krijgen en was gek op de vissen en ja die zitten daar echt genoeg van de noord zee tot aan de riffen.


De swiftvos was erg onrustig en zo kennen wij hem eigenlijk. Dus waarschijnlijk is dit een nieuwe want hij was ook behoorlijk zijn geur aan het achterlaten.


Gewoon een mooie foto!


Er was maar een ijsbeer buiten. De andere vond het zeker te warm want het begon behoorlijk warm te worden. Alleen de zon kwam er maar weinig doorheen (en toch was ik een beetje verbrand en stond de volgende dag met een flinke hoofdpijn op)


Bij de prairehondje was het stik druk en waren de beestjes weer op de omheining aan het wandelen en waarom? Omdat ze gras gevoerd kregen. En daar kunnen wij niet echt tegen. Helaas zijn de beestjes behoorlijk tam geworden en bijten ze niet echt meer. Deden ze dat maar eens een aantal keer.

Dit is het oudje van de groep. Die zat lekker op zijn gemak te genieten van het groen om zich heen.


De rode ibissen en de ara's waren lekker achtief en goed te fotograferen en dat hebben we dan ook maar naar hartelust gedaan.De favorieten dieren van Malou bleek later. Ze spaart al haar hele leven olifanten en dan is er hier een jong van nog geen half jaar oud. Irma liet gelukkig ook zien dat alles goed met haar gaat en dat ze gewoon verder gaat.


Bertus lag lekker met zijn moeder te rusten en eerdaags zie je het verschil tussen hem en namaste niet meer. Wat groeit die hard zeg.


De onagers


Toen was het tijd om wat te eten. Roy doet dat het liefste bij de terraszaal. Ik was dit keer aan de beurt om het eten voor ons te halen en dan moet er altijd een extra broodje mee. Alleen dit keer was het niet voor de vogels maar voor de vissen. Alleen vonden deze jongens dat niet eerlijk.


Eerst nog even de Chinese tuin in om de vissen daar te voeren en toen door naar de riviera hal. Daar moesten er een paar naar de wc (vooral ik dus) en vlak voor we bij de wc aankwamen zag ik mijn nichtje. Oh nee he. Van de week de foto's opgehaald van de begrafenis en toen ging het al mis en nu zag ik het mondje van me achterneefje ook weer gaan en ik kon me dit keer niet verstoppen. Maar gelukkig ging het goed. Nadat we terug kwamen stonden ze bij Roy en de rest en Roy heeft tot zelfs een handje van hem gekregen. Maar niet gehuild vond ik al heel wat.

Toen kwamen we bij de slapende deel van de diergaarde. Alleen de wolven lieten zich niet zien en ik ben bang dat ze in afwachting zijn van een nieuw stel en dat de rest toch is gegaan zoals al een aantal maanden de bedoeling was.


De wasbeer tevreden nagenietend van zijn maaltijd


De nieuwe leeuw die nu eindelijk gewoon naar buiten mag omdat het overgebleven jong van vorig jaar groot genoeg is.


De luie hyena die wel alles in de gaten wilde houden.


De gorilla's lagen lekker op de beschutte plekken en lieten zich niet zien. Ook wij moesten af en toe even uitrusten want het is toch een hele tippel als je de hele dierentuin op één dag wil zien.


De klipdassen in de Savanne


Het nieuwe giraffenverblijf. Staat Roy net heel intressant te vertellen dat de grote koedoe's wel naar het verblijf van de giraffen kon maar andersom niet (dank je wel Leo) en dan zien we ineens een giraf onder een boom uit komen aan de verkeerde kant van de stenen. Roy's verhaal klopte gelijk niet meer en dat vond meneer niet leuk. En de giraf had de tijd van zijn leven. Die bomen zijn niet girafproef.


Hermes was onrustig alleen het fokken met het nieuwe stelletje lukte nog niet goed. Het vrouwtje Alia was dan ook nergens te bekennen.


En waar staan de mannen weer naar te kijken. Juist de karpers.


Het vogeltje waar we heel veel lol mee hebben gehad. Wij zagen hem allemaal en alleen Corné niet en dat vond die niet leuk. Hij is tot zelfs opgestaan om hem van dichtbij te gaan bekijken.

En toen op naar huis. Het was inmiddels bijna zes uur en het personeel liet goed merken dat het einde in zicht was en dat we konden gaan. Roy is onderweg naar de binnenstad van Delft even uitgestapt en heeft de beestjes verzorgt. Vooral meneer Zwerver was blij dat die naar binnen kon en dan ook nog eens gelijk aanvallen dat was wat.

Wij gingen ondertussen naar Moodz waar Roy ook in recordtempo naar toe kwam. Maar dat was eigenlijk geen wonder. Onze vaste taxichauffeur was geduldig en had net niks te doen en daar willen ze ons nog steeds niet kwijt. (het verhaal van een aantal weken geleden was rond gegaan en dat was niet goed gevallen daar)

Op het terras zittend zagen we Remy voorbij schuifelen met zijn eeuwige rugzak en het loopje van pa. Die bleek naar ons onderweg te zijn met een aantal kranten. (de dank van pap stond erin vandaag) Maar hij was buiten gehoorsafstand en bellen heeft vaak geen zin. Dus die lieten we maar gaan.

Het terras van Moodz was niet aangenaam en de dreiging van de regen nam weer toe. Toen ze ook nog even vergaten om Roy zijn drinken te brengen was het genoeg.

Toen zijn we naar Billy Beer gegaan. Dat was een redelijk veilige keuze qua eten en sfeer en meestal hebben ze daar wel plek en dat bleek nu ook wel. We hebben heerlijk gegeten en lekker bij gepraat en dat was een mooie afsluiter van de dag.


Margo, Corné en Malou bedankt voor een heerlijke dag die we zeker weer eens over doen. We hebben genoten.

Alleen de kat minder. Het begon om half 5 te onweren en ben ik de tuindeur dicht gaan doen. Meneer was binnen en was het daar niet mee eens. Hij heeft tot acht uur lopen klieren en gecombineerd met een barstende koppijn heb ik hem naar buiten gegooit nadat die eerst een schop onder zijn kont had gehad en een flesje heeft gekopt. Hij is de hele dag verder vervelend gebleven.

Geen opmerkingen: