donderdag 9 juli 2009

Woensdag 8 juli: dagje Burgers Dierenpark

Vandaag was het zover. We zouden Margo eindelijk op de "goede" manier ontmoeten. We hadden haar al ontmoet op de condoleance avond van pap, maar toen hadden we eigenlijk niet de kans gehad om elkaar "beter" te leren kennen. Ze stond ineens binnen en toen was het handjes geven en na het handjes geven moesten we haar alweer naar de trein brengen. Dat zou vandaag anders worden, was het enige wat we wisten en we wisten waar we heen gingen .

Vrij vroeg opgestaan omdat we zolang mogelijk van de dag wilde genieten en toen we naar buiten keken beloofde het weer niet veel goeds. Om naar een dierentuin te gaan niet erg, maar dat het zo nat moest zijn was minder maar de berichten waren dat het na de middag op zou klaren.

Hondjes verzorgt en in de goede zorgen van de buurtjes achterlaten en om 8 uur zaten we dus al in de trein op weg naar Arnhem. In afwachting van wat zou komen. En Roy was flink vrolijk dus dat beloofde wat.

Onderweg kregen we een sms-je dat Margo later zou zijn. Er was iets gebeurd waardoor ze de trein had gemist. Op het station van Arnhem bleek het 1 grote bouwput en dus hadden we zoiets van we wachten wel in de buurt van het perron want anders werd het heel moeilijk om elkaar te vinden.

Onderweg naar de trap om van perrons te wisselen zag ik deze onwijs grote tekening. Hij besloeg een aardige gedeelte van de muur en ik kon het niet laten om hem op de foto te zetten.


De ontmoeting met Margo was weer als "vanouds" een hele dikke knuffel maar nou weer in "reallife" Daarna even wat drinken en door naar de bussen. Dat was nog een leuk zoekplaatje. Het busstation van Arnhem is vaag, laten we het daar maar op houden.

In de dierentuin aangekomen hebben we eerst de Bush, Dessert en Ocean bezocht en toen zouden we door gaan naar de Safari alleen begon het te regen. We liepen iets harder door en voor ik het wist lag ik ineens. Mijn voet klapte dubbel en ik kreeg hem niet meer gecorrigeerd, mijn schoenen ingewisseld voor de slippers en ik baalde dat ik dat gewoon niet gelijk had gedaan. Ik liep te twijfel maar goed wat gebeurt is veranderde je niet meer.


Grote Egelvis


Koraalduivel


Het enige mooie plaatje wat ik zonder dieren heb kunnen maken. Wilde de dame en heer niet ophouden en stond zo ongezellig als ik er alleen op uit ging.


Ellips waterbok


Neushoorns


Giraf


Nagebootste grot om twee delen te verbinden.


Konijnuiltje


Kittvosje


De maatjes hadden afgesproken dat ze niet over muziek zouden praten en al helemaal niet over de top 2000 hyves. Dat is ze niet helemaal gelukt. Ze vooraf ook gezegd dat de dierentuin alleen een plek was waar we heen konden, dat is wel gelukt. Roy heeft een hoop niet gezien en dat is niks voor hem. Normaal moet ik van hem horen dat ik wat mis en nu was dat omgedraaid. Ze hadden mij dan ook omgedoopt in gids. Dat werd alleen een gids met een verband om haar voet. Ik heb daar toch maar even EHBO gevraagd.


Maleise beer


Nogmaal de Ellips waterbok


Chimpansee's


Roze Pelikanen

Om half 4 zijn we terug gegaan naar de stad, daar zouden we de jongste dochter en man ontmoeten van Margo. Van het busstation gestrompeld naar een terrasje en daar zijn we blijven plakken, dat het toevallig Robin Hood heette konden we ook niks aan doen. Dat was beter als het muziek- en boekwinkeltje wat we eerst zagen liggen. De psalmen en gebede waren daar de oorde van de dag. Ik had het alleen niet in de gate. Ik had romans gevonden.

Het gesprek tussen de dame en heer kwam alweer snel op de hyves en op muziek en ik heb maar een beetje ge-internet op mijn mobiel. Rond half zes kwam de rest ook en werd Roy melig. Ze hadden moeite om ons te vinden en Margo zat aanwijzingen te geven. Dat moet je alleen niet doen als Roy in de buurt is. En dan hadden we gelukkig nog een voordeel dat Jordy er niet bij was.

Toen ze eindelijk zaten en we besteld hadden werd er gewoon verder gekletst alsof we elkaar al heel lang kenden en daardoor viel de kennismaking voor de rest ook mee. De man van Margo merkte al snel dat Roy en hij meer raakvlakken hadden dan dat hij had gedacht en dat vond hij een stuk prettiger dan dat die zich in het begin kan voorstellen en ook de dochter voelde zich al snel op haar gemak. Zat haar vader te pesten en vertelde over haar grote hobby.

Het eten was lekker en ik kon me voet gelukkig bij Roy onder de stoel kwijt. Alleen merkte ik dat hij steeds dikker werd. Terug op het terras werd me voet zo dik dat ik vreesde dat ik niet meer thuiskwam. Helaas heb ik dan ook gevraagd of we de trein van half tien naar huis konden nemen.

Met de taxi naar het station en die wist gelukkig een andere ingang waardoor ik een stuk minder hoefde te lopen. Margo en de rest kwamen nog even naar het station anders was het afscheid wel heel raar geweest, maar dat moest Roy me zeggen later *schaam*.

De volgende afspraak staat voor over drie weken en dan is het heel bekend terrein voor ons. Dan gaan we met zijn allen naar Blijdorp. En daar zijn geen geheimen voor ons natuurlijk, maar vooral kijken we uit naar een gezellig dagje uit met vrienden, want dat was Margo al, maar de rest nu ook voor ons. En het enige jammere is dat ze helaas ook weer zo ver weg wonen. Wat hebben we daar toch mee.

Geen opmerkingen: