woensdag 30 december 2009

DD Dinsdag 29 december: Nieuwe plek van de kat.

De kat is het nooit zo eens met onze drukke schema's in december en dan het huis helemaal op zijn kop met alle kerstversieringen, dat vind hij al helemaal niks en dan krijgt zijn vrouwtje ook nog een nieuwe laptop krijgt waar ze druk mee is. Dan moet je als knuffelkat zorgen dat je de aandacht krijgt van het vrouwtje. Alleen het vrouwtje was niet helemaal blij met de manier waarop.


DD Maandag 28 december: Oppasbeestjes.

De afgelopen dagen heb ik de huisdiertjes aan de overkant weer verzorgd. Alleen had ik er dit jaar een beestje en een taak bij. Viper werd voor het eerst alleen gelaten en Isa had het daar toch wel moeilijk mee. Ik kan je verzekeren dat het met Viper goed ging. Alleen met de andere twee katten minder. Ze waren haar al vrij snel zat hoor. Ze liet ze dan ook niet met rust, maar ook mij niet als ik er was.



Spelend met de draad van de camera.



Heel zelfverzekerd in de camera kijkend.



De belangrijkste reden waarom ik twee keer per dag ging. Ze viel er af en toe op aan alsof ze uitgehongerd was.



Zo werd ik elke dag begroet. Alleen op de laatste dag is ze me twee keer ontsnapt, gelukkig was ze nog niet te slim en kreeg ik haar vrij makkelijk te pakken. Later is ze er ook vandoor gegaan bij haar vrouwtje. Ik was blij te horen dat het haar niet alleen bij mij lukte.



De vissen moesten er ook aan geloof en voor ze kon hengelen heb ik de deksel maar weer dichtgedaan. Ze is af en toe zo razendsnel.



Mulan zat hoog en droog in het raamkozijn in de hoop dat ze Viper kon ontlopen.



Toulouse probeerde het ook maar ja op de salontafel zit je niet echt buiten het bereikt van een kitten van 14 weken.



Dus af en toe moet Viper bij Toulouse het onderspit delven. Hij liet haar duidelijk merken dat ze die dagen te ver ging.

Toen haar vrouwtjes eindelijk terug waren uit Frankrijk wilde ze ook alleen maar spelen. Tijd voor knuffelen en stil zijn had ze genoeg gehad. Ze wilde alleen maar een kitten zijn en iedereen tot spelen aanzetten. Alleen na een autorit van vier en een half uur dacht de rest daar anders over.

DD Zondag 27 december: Lievelingsbloem.

In deze tijd van het jaar hebben we altijd Amarylissen in huis. Ik kan bijna niet zonder zo mooi vind ik ze. En dan het liefst met bol. Alleen dit jaar gaat het niet helemaal zoals het hoort. We hebben al 2 stengels die gewoon geknakt zijnl. Kijken hoe het met de derde stengel gaat.





DD Zaterdag 26 december: Tweede kerstdag.

Vandaag hebben we heerlijk gerelaxed. Zo'n rustige kerst hebben we volgens mij nog nooit gehad. Nou was vooral Roy daar wel aan toe met de gekkenhuis op zijn en de dingen die er dan nog eens om heen komen. We hebben dan ook heerlijk uitgeslapen en daarna lekker samen ontbeten en vervolgens zijn we allebei onze eigen hobby's gaan doen. Roy met de Top 2000 en ik met de december daily. Ook hebben we nog even heerlijk een uurtje siesta gehouden.

Om half acht hebben we het voorgerecht klaargemaakt en hebben we met zijn tweeen naar de Top 2000 a go go gekeken en of we veel in beeld waren zeg. We hoeven het dan ook niet nog een keertje te zien zo vaak waren we in beeld.



De lijstduwer Anita Witzier.



Wij tweeen aan het klappen voor het nummer van de lijstduwer.



Toen nog een kopje soep genomen.



Ons hoofdgerecht.

En verder hebben we heerlijk tv gekeken met de beestjes in de buurt en nog wat naar de radio geluisterd en geknutseld. Een rustigere dag was toch niet voor te stellen geloof ik.

DD Vrijdag 25 december: Eerste kerstdag.

Vandaag zijn mam en Remy naar ons toegekomen. Het werd toch voor iedereen een rotdag en als we lekker uitgebreid willen koken kunnen we dat beter thuis. De sneeuw gooide nog bijna roet in het eten, maar gelukkig was het te doen op de brommer voor mam en Remy kwam lopend met Chelsea. Maar we hadden een witte kerst en toch was het wel speciaal.

Om vier uur zouden ze komen en voor die tijd moest wel alles klaar zijn. Qua voorbereidingen was het niet zo heel veel en het meeste stond klaar. Om twaalf uur begon ook de Top 2000 van 2009 editie 11. Roy heeft de opening geluisterd via de computer boven en ik heb hem even op bed geluisterd. Lekker even met mijn oogjes gesloten. Daarna de tafel gedekt en even nog wat voorgesneden en de etagere opgemaakt en toen was het echt klaar.



Mam was er netjes om vier uur. Alleen Remy kwam een uur later aanzetten. Hij was de tijd vergeten en weer eens niet te bereiken. Halleluja ze hebben weer gewone telefoon. En dat is voor ons een opluchting kan ik je zeggen.



De cadeautjes stonden klaar en dat was echt een aardige berg.



Roy kreeg o.a. een asbak, een Access 2007 zelfstudieboek, een DVD van Marrillion, het nieuwe Top 2000 boek en zo kan ik nog wel even verder gaan.




Voor mam hadden we een luchtje, een make up koffer, wat lekkers en van Remy een kettinkje met een letter R.



Voor Remy hadden we een nieuwe 4 gb MP3 speler, een pak batterijen, wat lekkers en van mam kreeg die een elektrische tandenborstel die hij graag wilde.



Ik heb een nieuwe kaart gehad voor mijn digitale fotolijst, een digitale fotografie bijbel, wat lekkers, het musical mania boek. Maar het meest speciaals wat ik heb gehad heb ik van mam gehad. Ik heb van haar een hangertje met twee hartjes gekregen met voorop Liefs en achterop Pap en dat is me heel speciaal. hij zit ook bij de trouwring van pap en daar gaat die ook nooit meer af.



Voor de honden hadden we uiteraard ook nog wat in petto en hebben alledrie een eigen bout gekregen en samen een doosje met kerstkoekjes. Alleen stelde die kerstkoekjes niet zo veel voor maar dat maakte niet uit. Het ging om het idee.

Daarna zijn we lekker gaan eten:




Als voorgerecht hadden we een triootje van een mini quiche, een blokje meloen met ham en een schrijfje rosbief met een druppel rode wijnsaus.

Als tussengerecht hadden we kippensoep met een sneetje toast.



Als hoofdgerecht hadden we een mixed grill met een stukje kip, een hamburgertje, een stukje bief, een stukje varkenshaas en een stukje kalfsoester. Met als garni een aardappelgratin. Verder gestoofde peren, haricots verts, perzik, doperwtjes en peen en aardappelkroketjes erbij.

Als nagerecht hadden we een stukje ijstaart met een tiramisudruppel en een beetje slagroom.

We hebben een heerlijke dag gehad waarin pap echt wel aanwezig was maar het ondanks alles wel fijn was. Mam en Remy zijn om elf uur naar huis gegaan en wij weer achter de pc. De Top 2000 was in volle gang natuurlijk en op de hyves was het onwijs gezellig.

DD Donderdag 24 december: Kerstavond.

Kerstavond hebben we lekker rustig aan gedaan. Lekker in makkelijke kleding op de bank naar de tv gekeken. Als eten hadden we hertenbiefstuk met een kipcocktail als voorafje. Ook hebben we alvast één cadeautje aan elkaar gegeven.

Ik heb van Roy gouden hartjes oorknopjes gekregen. Hij vindt het zo leuk dat ik tegenwoordig weer aardig wat oorbellen draag. Ik heb er een hele tijd niet tegen gekund en toen heb ik weer zweerknopjes in gedaan en dat is goed gegaan en nu kan ik weliswaar alleen echt goud in maar ik kan weer oorbellen verdragen en dat vind ik toch wel leuk hoor.



Roy heeft zijn cadeautje zelf uitgezocht. Hij wilde een nieuw horloge en daar heb ik al vaker naar staan kijken bij hem. Alleen wist ik echt niet wat ik dan voor hem mee moest nemen en dus hebben we het nu maar zo opgelost. Hij heeft nu een heel mooi titanium horloge met zwarte wijzerplaat en is daar ook heel erg bij mee.

Voor de dieren doen we ook elk jaar een cadeautje, als we cadeautjes geven aan elkaar. Nu deden we het en hebben we de beestjes ook weer eens verwend. En daar waren ze heel blij mee, alleen Ben wat minder.



Tibor met zijn nieuwe aapje.



Ben met zijn Beertje.



Thomas met zijn bij aan een draadje. En hij heeft er gelijk meegespeeld dat was niet normaal meer. Roy was gewoon op een gegeven moment het stokje kwijt. Zo hard ging Thomas ermee om.



En Tibor kwam nog even bedanken voor de cadeautjes en het lekkere eten.

DD woensdag 23 december: Cadeautjes kopen

Vandaag had ik met Roy afgesproken in de Hove. We moesten nog wat cadeautjes halen en nog wat boodschappen meenemen. Nou hadden we afgesproken bij Mirell en daar elkaar om half drie getroffen. Na een heerlijke kop warme choco, afgesproken om naar de stad te gaan. We hadden toch nog wel aardig wat nodig en daar zijn nou eenmaal toch meer winkels.

In de stad aangekomen zijn we eerst naar de KPN winkel geweest. Ja ja we hebben weer tv. Net op tijd voordat wij op beeld zouden komen. En verder miste ik het toch wel behoorlijk. Daarna door naar de Kijkshop en daar zijn we voor de rest nog geslaagd.

Daarna even wat gegeten bij de Mac en verder even besproken wat we nog moesten. Dat was niet veel meer. Alleen morgen de bestellingen op halen en dat was het. De laatste boodschappen hebben we gehaald in de stad en toen naar huis. Alleen zonder de foto's wat ik graag wilde. De usbpoorten bij de Hema waren gaar. Dus kon ik niet verder met de DD.

maandag 28 december 2009

DD Dinsdag 22 December: Goed verkouden.



Ik ben al langer verkouden maar de laatste paar dagen wordt het alleen maar erger. Dus zijn we maar aan de hoestdrank geslagen en zijn de zakdoeken niet aan te slepen.

DD Maandag 21 december: Mijn verjaardag.

En zo was ik alweer een jaartje ouder alweer 32 jaar oud. Mijn moeder en broertje konden door de gladheid en snel niet komen. Ik vond het te gevaarlijk en heb ze dan ook vriendelijk verzocht niet te komen. Als totzelfs de bussen en alles niet rijden waarom zou ik van hun dan wel verlangen dat ze kwamen. Dus dat werd een rustige verjaardag dacht ik.

Elk jaar voordat de Top 2000 begint, heb je op radio 2 bij de Gouden uren een tombola. Gewoon een keuze uit 50 nummers uit de top 2000 dan mee bingo'en. We doen nog elk jaar mee en Roy had al twee keer gewonnen. Hij wilde de hattrick vol maken en dat is hem dus gelukt. En dat op mijn verjaardag.



Het was echt alsof hij een oude vriend aan de telefoon had, maar ja we zijn dan ook vorig jaar nog bij hem in de studio geweest en toen was het al leuk met de presentator. Jan Willem is dan ook één van onze favoriete presentatoren en we zijn blij dat hij een extra uurtje heeft gekregen. Alleen dat het dan net in de ochtend moet zijn vonden we minder. Vooral Roy want die moet tijdens de Top 2000 gewoon werken en zal hem dan ook illegaal of niet horen.

Qua visite was het lekker rustig. We hadden er maar weinig uitgenodigd en mam en Remy konden niet komen natuurlijk, dus zijn alleen onze oogappels geweest en hun moeder. Hun vader was goed ziek en bleef dus maar verstandig thuis. En wij hebben een spelletje Skip Bo gedaan. Dat was alleen alweer veel te lang geleden. En een lol dat we hebben gehad. Ik zal alleen de onderwerpen maar niet herhalen waar we het over hebben gehad.


Het spel weer eens uitgebreid op tafel.



De gezworen kameraden naast elkaar. Dat hebben we geweten.



Danique en ik.



Onze beste vriendin Jackie.



Danique is op een gegeven moment tussen de gezworen kameraden in gaan "hangen". Alleen het werkte niet echt en ze gingen gewoon door.


Aan het eind van de avond zag ik ineens iets bewegen onder de tafel. Thomas lag te spelen met de staart van Tibor en die gek bleef gewoon door kwispelen. En wij maar brave jongen tegen Tibor roepen en daar ging de staart weer en een lol dat we erom hebben gehad.

De dames gingen om half één naar huis en tot die tijd hebben we alleen maar gelachen. We hadden de volgende dag dan ook buikpijn van het lachen.

De cadeautjes:



De laptop die ik van mijn hubbie heb gehad. En waar ik onwijs blij mee ben.



De wolvenspulletjes van de Kraytjes.


En wat later maar niet minder blij ermee een tekentablet van mijn moeder en Remy. Nu er nog mee om leren gaan.

vrijdag 25 december 2009

DD Zondag 20 december: Sneeuwstorm

Zo ga je slapen met een beetje sneeuw en denk je dat het wel daarbij zou blijven, maar de waarheid was toch iets anders. Ik werd wakker met een complete sneeuwstorm om het huis heen en het balkon bij de slaapkamer lag al helemaal vol. Daar was zowat niet meer op te komen.



Ja en dan aankleden en maken dat we beneden komen. Ben was alweer helemaal door het dolle heen en die wilde wel graag naar buiten.




Ook Tibor vond het wel wat en maakte dat die aan het rennen kwam en aan het graven kwam. Alleen Thomas kwam weer eens niet buiten. Hij was net gewend geraakt aan het beetje wat er nog lag.




Je zakte dan ook wel helemaal weg in de sneeuw. Ik had gymschoenen aan, ja echt wit met grijs.



En toen ik binnenkwam was ik net de verschrikkelijke sneeuwvrouw, maar ja wat wil je ook als je net wakker bent.


En het bleef flink doorsneeuwen en langzaam aan zag je van onze hoekige hele grote plantenbakken helemaal niks meer. 


's Avonds belde de meiden. Ze wilde even buitenspelen met de honden. Alleen de honden vonden het te druk. Af en toe wilde Tibor nog weleens achter een sneeuwbal aangaan, maar dat was maar mondjesmaat. Dus moesten de dames zich maar vermaken met wat anders, en gingen ze elkaar maar achterna.



Alleen was Danique constant het slachtoffer en dan ging maar achter Isa staan. Alleen dan kreeg Isa weer te volle laag van Michelle (die woont in Zoetermeer en kon niet terug naar huis, de wegen waren vandaag onbegaanbaar. Er reed geen ov of niks.) maar dat had ze er wel voor over.




















Ook hadden de dames een sneeuwpop gemaakt. Ik heb hem voor hier maar een beetje kuiser gemaakt.















En dan hadden we nog Thomas die weer niet naar buiten wilde. Hij zat te janken voor de deur en was helemaal van slag. En dat waren we snel zat kan ik zeggen. Dus we hebben hem opgepakt en hebben hem zo in de hoge stapel sneeuw gegooid. Alleen wist die niet hoe snel die binnen moest zijn.



En ja toen moest die zijn pootjes even schoonmaken en zorgen dat ze weer warm werd.