zondag 20 december 2009

DD Zaterdag 19 december: Opname top 2000 a gogo

De nacht was lekker onrustig en hoopte ik dat een opkomende verkoudheid geen roet in het eten zou gooien. Want dat was iets wat ik helemaal niet wilde. Ik had al een paar dagen keelpijn en begon aardig te snotteren. Gelukkig zette dat niet door.

Ook hebben we met angst en beven het weerbericht in de gaten gehouden de afgelopen dagen. Het sneeuwt in Nederland en alles ligt plat. Gelukkig werd het niet erger en konden we gewoon de trein pakken. Weliswaar met wat vertraging maar dat maakte niet uit. Ook kwam het herfsttoertje nog goed uit want het was goed druk in de trein.




Roy heeft de krant maar gelezen en daarna de puzzels gemaakt. Hij moet toch wat te doen hebben in de trein.



Ik heb ook de krant gelezen, maar verder veelal genoten van de muziek via de mp3 speler. Ik heb maar eens ontbeten, daar gunnen we ons nooit de tijd voor als we weg moeten.



En verder heb ik veelal genoten van dit soort uitzichten. Ik heb het ook op twitter gezet. Het is balen voor een hoop mensen en Nederland ligt gelijk op zijn gat. Maar het blijft wel mooi om te zien.



Op tijd in het mediapark aangekomen hebben we eerst gekeken of de rest er al was. We zouden de oprichter van de hyves Richard en diens vrouw Anne-Marie daar ontmoette. Alleen moest Anne-Marie op het laatste moment werken en kwam Richard met een vriend. Na dat Roy nog even had gerookt zijn we toch maar naar binnen gegaan. Het was echt ijskoud buiten.



Binnen hadden we besloten om even wat warms te pakken. Eten hadden we volop in de trein gedaan, maar een warme choco ging er toch echt wel in hoor. Even opwarmen. Toen we dat haalde kwamen ook Richard en Jelle net binnen en die hadden nog niet gegeten.

Het gesprek ging vooral over muziek en daar heb ik op zich weinig mee natuurlijk, maar het was wel heel gezellig. Alleen met drie rokers om me heen heb ik het vaak ook koud gehad. Maar ja ben nou eenmaal een gezelligheidsdier en ga gewoon mee.

Om tien over twee zijn we naar de studio gegaan. Daar moesten we even wachten totdat iedereen er was. Maar om kwart voor drie mochten we dan de studio in. Het was nog niet al te warm daar. En heb ik nog wat foto's kunnen maken van te voren.



De hele studio



De oprichter van de hyves; Richard.



Alweer elf jaar mijn eigen gek.

Tijdens de opname heb ik genoten. Eén van de gasten voor het spel mogen we niet en daar hebben we onderling wat opmerkingen over gemaakt en verder zijn we aardig in beeld. Ja wat wil je ook als je achter
één van de gasten gaat zitten met een top 2000 hyves 't shirt aan. En dan zit je ook nog naast iemand die het roerig met die gast eens is en dan wil het wel. De camera draaide aardig onze kant op en op het kleine schermpje zag ik ons vol in beeld. Ook Jelle zei het na afloop dat we een aantal keer vol in beeld waren.

Na afloop moesten we even blijven zitten. De regiseur moest even kijken of alle opnamen waren gelukt en dat was zo. Het stond er allemaal in keer op en dus was het aan de heren om de presentatoren te strikken voor een foto. En dat lukte.....



Met Don Leo Blokhuis.
(foto heb ik wel twee keer moeten nemen. Stond iemand weer eens niet leuk op de foto)



En met Matthijs van Nieuwkerk.

Daarna zijn we terug gegaan naar Beeld en geluid en hebben we nog wat gegeten en gedronken en vooral veel gepraat. Alleen vanavond tijdens de rookpauze ben ik lekker blijven zitten. Het werd nog steeds kouder buiten en dus heb ik lekker binnen gezeten.

Toen het tijd was om terug te gaan naar huis, was er geen taxi terug te krijgen naar Hilversum centraal. We hebben ons uiteindelijk met zijn vieren in het kleine autootje van Jelle gepropt. We hebben daarna siteseeing gedaan door Hilversum maar we waren op tijd bij het station. Na afscheid te hebben genomen van Richard en Jelle en na beloofd te hebben dat we ook een keertje naar Nieuw-Balinge komen (maar dan zonder die twee gekken Richard) zijn we richting trein gegaan. Die had iets vertraging, maar niet noemenswaardig en dat was maar goed ook. Het was echt veel te koud op het station.

Op Amsterdam Centraal aangekomen was het een gekkenhuis, normaal ging de trein waar we in zaten door naar Enkhuizen, maar Amsterdam was ineens het eindpunt. Ook op de perrons en in de hal was het ineens onwijs druk en waren er overal conducteurs. Ook stond er op de borden dat op last van de politie geen treinen mochten van en naar Schiphol. Later zouden we erachter komen dat dat was omdat er één of andere gek door de Schipholtunnel aan het banjeren was.

Na wat gegeten te hebben en een trein voorbij hebben laten gaan, zijn we toch maar richting trein gegaan. Die reed gelukkig wel en ook nog op tijd. In de trein zijn we gaan zitten en hebben we eerst maar even onze ogen gesloten.

Bij Leiden Centraal begon het weer te sneeuwen en toen we een kwartier later in Delft waren was het nog even wat harder aan het sneeuwen. De hondjes opgepakt en naar buiten. Ze hadden weer aardig wat lol en totzelfs meneer poes liep mee. Alleen hebben we daarna maar even de politie gebeld. Bij Roy's werk waren wat gekken aan het slippen met de auto's en stond er jeugd onder het afdak van de Laatste Eer. We hebben er niks meer van gehoord, maar we hopen dat er niks is gebeurd.

PS het belangrijkste het is de eerste aflevering die wordt uitgezonden. Dus tweede kerstdag om half acht op Ned 3, met daarna voor de muziekliefhebbers nog een mooie docu over 25 jaar hall of fame

1 opmerking:

Mario's webblog zei

Hoi Tamara
Mooi verslag!! Had er graag bij willen zijn, zeker om Ries ook eens te leren kennen want dat blijft een gemis als je elkaar alleen maar van de Hyves kent! Maar we gaan het nog eens over doen, toch? Met meer mensen! Groetjes vanuit een bijna ingesneeuwd Hoogerheide ... en de top 10 is klaar, jouw man heeft mail!