donderdag 28 mei 2009

Nieuws uit het Zuiden

Dinsdag belde Esther. Mam moest met spoed naar Orthopedie en dat kon niet meer wachten want het ging niet goed met de lever want ze konden de medicatie maar niet goed krijgen. Alleen Orthopedie vertikte het om de afspraak van 16 juni naar voren te schuiven. Daar was Esther nu een robbertje mee aan het vechten om het kastje en de muur verhaal te doorbreken. Alleen dat lukte voor alsnog niet.

Vanavond belde Esther weer. Ze was onderweg om een rolstoel te halen om met mam naar de spoed te gaan. Alleen daar vroegen ze zich af wat ze kwamen doen. Dit was niet voor de spoed tot zelfs niet met de brief van de huisarts met alles erop en eraan niet.

Ze is toch nagekeken. En de nieren waren goed en de longen schoon ondanks dat ze toch een klein ruisje hoorde. De wervelkolom was een anderhalf. Door de Osteoporose staat haar hele wervelkolom op instorten alleen omdat ze niet kan liggen kan ze de onderzoeken daarvoor niet ondergaan en dus ook geen medicatie krijgen ervoor. Ook heeft ze een flinke doorligwond op haar stuitje alleen ze zit alleen maar. Spierweefsel heeft ze bijna niet meer. Ze weegt nog 49 kilo en is al 9 cm korter.

Maar ze is weer thuis met extra morfine en een stel familieleden erom heen die het niet meer zien zitten. Ze moet nu binnen 24 uur thuiszorg krijgen, dus Esther moet daar morgen spoed achter laten zetten door de huisarts want Esther kan zelf de wond niet verzorgen.

Ook is ze gisteren bij de diƫtiste geweest. Ze heeft alleen een aangepast dieet gekregen met extra eiwitten. Ze vertelde ook daar weer leugens en deed het mooier voor dan het in werkelijkheid is. Esther zei al van de hoeveelheden die ze daar opnoemde kon ze alleen maar dromen. Ze eet in werkelijkheid maar een kwart van wat ze vertelde.

Dus nu is het maar weer afwachten en komen we nog geen steek verder. Goed bedoeld van de huisarts maar hallo kastje dag muur won.

1 opmerking:

Anoniem zei

This blog is bookmarked! I really love the stuff you have put here.

cheap cialis