zondag 17 mei 2009

15 mei: Dr Rogge

Vandaag moesten we terugkomen bij dr Rogge de maag, lever en darm specialiste. Natuurlijk eerst het ritueel dat we even buiten op het bankje hebben gezeten en even een sigaretje hebben gerookt, oke de mannen dan. Pap wist ons te vertellen dat een vriend van Remy hetzelfde heeft als Roy, namelijk Hodgkin. Alleen Roy is natuurlijk al 6 en een half jaar schoon.

Boven gekomen had ze geen uitloop dit keer en waren we zo binnen. Ze was blij om te zien dat het zo goed ging met pap. Zij vond hem niet achter uit gegaan en alleen de gele kleur vond ze dit keer heel erg. Maar dat verschilt af en toe per minuut en dat nam ze dan wel van ons aan. Ook verschilt dat vaak al of die wel of niet goed naar de wc kan. En daar krijgt hij dus nu een drankje voor. Pap vroeg gelijk wat de bijwerkingen daarvan zijn want hij had slechte ervaringen met de vorige natuurlijk en dat had hij net vertelt. Het antwoord was winderigheid en eventueel diarree in het begin omdat hij zelf moest uitvinden wat voor hem de juiste hoeveelheid is. Hij mag 3x 15 ml per dag. Op het antwoord winderigheid lagen we gelijk in een deuk. Pap voorop want hij schiet zonder drankje al iedereen van de bank af. Alleen mede daardoor durft hij nu niet bij iedereen op bezoek te gaan. Bij ons en thuis voelt hij zich veilig en kan hij schieten.

Op de vraag voor de second opion was ze eerst een beetje afwijzend, maar onze uitleg deed haar veranderen van mening. We willen er voor vooral ons gevoel alles aangedaan hebben, maar zij had nog een onderzoek. En dat wilde we niet want de risico's waren voor ons gevoel te groot. Zij had nu zoiets van ja maar als ik jullie doorstuur en ze willen dat onderzoek wat dan. Het antwoord daarop beviel haar wel en dus gaat ze ons nu aanmelden bij het Daniel den Hoed in Rotterdam want daar zat een betere leverafdeling en nu is het wachten op een oproep vanuit daar.

Ook moest hij nog even op de weegschaal gaan staan. Hij weegt nu 65 kilo en dus moet hij nu echt 4 flesjes nutri drink per dag gaan drinken want meer afvallen is niet bevoordelijk. Ook kreeg hij weer gewoon de prednison en kwam hij de maagtabletten tekort dus toen was het rijtje weer compleet wat medicijnen aangaat.

Nu hebben we 16 juni de volgende afspraak. Ze wilde het telefonisch doen, maar dat vonden wij een minder plan. Nu komt die tenminste even buiten en toen moest ze lachen omdat antwoord.

Daarna hebben we hem maar even meegenomen naar ons toe. Mam kon het niet aan om mee tegaan en is lekker het huis eens goed gaan poetsen. En dan vooral de slaapkamer want daar krijgt ze weinig de kans voor tegenwoordig. Ook heeft ze het huis flink gelucht want alles moet potdicht als pap er is. En dat is niet alleen omdat hij het koud heeft hij is ook bang om er een verkoudheidje erbovenop te krijgen.

Om 3 uur hebben we taxi gebeld en hebben we Ben bij de buurtjes gebracht en is Roy gaan lopen met Tibor. Ook heeft Roy als tussenstop even de medicijnen gehaald voor pap. Hoefde mam dat niet meer te doen en Roy kwam er toch praktisch langs.

Na een uurtje daar geweest te zijn, zijn we naar de trein gegaan en begon ons weekendje naar Limburg. Even wat anders aan ons hoofd.

Geen opmerkingen: