zondag 9 augustus 2009

Za 8 en Zo 9 augustus: Weekendje Roermond > compleet

Ja ja gelukkig konden we nu in de zomer wel een keertje naar het Zuiden. Doordat de honden nu een nieuw onderkomen hebben als we twee dagen weg zijn is het een stuk makkelijker om er even tussenuit te knijpen. En dat was nu even nodig. We wilden uiteraard mamske even zien.

Donderdag avond belde ze dat ze weer uit het ziekenhuis was en dat alle onderzoeken waren gedaan. Het was haar toch wel meegevallen maar langer wilde ze niet blijven. Ze had gelukkig weinig pijn gehad en dat was voor ons een opluchting want ze hadden van te voren gezegd dat het behoorlijk pijn kon doen.

Zaterdag:

Gisteren waren we gewoon eens lekker vroeg en hadden de trein van negen uur. Een unicum voor ons want normaal zijn we niet zo snel. Benji zou opgehaald worden en Tibor was door Remy al op vrijdagavond gehaald. Alles stond klaar en dus zaten we eigenlijk te wachten op niks en was het de taxi bellen en wegwezen. Ook hadden we eens geen omleidingen met bussen of via andere routes en waren we al om elf uur in Roermond.

De jeugd was op dat moment al feestvieren op het Solar festival en die zouden we het weekend niet zien. Maar Jordy wel blij gemaakt met een stel fotografie tijdschriften. Later hoorde we ook van Esther dat die waarschijnlijk naar Den Haag gaat om daar de fotografie opleiding te gaan doen.

Met Esther en mamske naar de stad gegaan en daar lekker op het terras gezeten. Alhoewel lekker? Ik vond het maar koud en het dreigde heel erg te gaan regenen. Alleen de regen is weer niet gevallen.

's Avonds met Esther voor het eerst bloemetjes gehaakt. Ik heb er drie gemaakt, maar ben niet echt verder gekomen met nieuwe steken leren. Dus wordt internet weer geduldig want zo kom ik er ook wel.

En Roy, die heeft het van een afstandje zitten bekijken en Kleintje van zich af gehouden. En dat was nog een hele klus. Zo afstandelijk als ze eerst was. Zo aanhalig is ze nu.

Zondag:

We waren laat op allemaal en het nieuwe bed sliep heerlijk. Alleen we hebben bijna geen loopruimte meer maar dat maakt niet uit. We kunnen allebei weer goed slapen hier en we hoeven mam niet meer uit bed te jagen.

Ook heb ik al met mamske de krant gehaald en nu ga ik omkleden en dan gaan we brunchen in de stad. Het is alleen even wachten op Esther.
___________________________________________________

Esther kwam al vrij snel en toen weer richting de stad. Even bij Café en zo op het terras gezeten en bij Doedels de broodjes gehaald. Heerlijk zitten smullen en mensen gekeken die van de camping van het Solar terrein even de stad in waren gedoken om wat te eten of om een kleine boodschap te doen. En ik kan je verzekeren. De meest vreemde creaties liepen er rond. Het leek bijna carnaval.

Daarna door gegaan naar het Munsterplein en daar bij Munsterhof een ijsje gegeten en toen terug naar huis. Nog wat gehaakt en gecomputerd en Roy heeft nog even geslapen. Die had weer eens een bijslaap weekend en hij baalde wel, maar de slaap was sterker.

Even eten gehaald, tv gekeken, koffer weer ingepakt en toen was het weer naar huis. Lekker decadent gedaan en eerste klas gepakt want Solar liep natuurlijk ook leeg, maar de trein was niet zo vol. Toch hebben we heerlijk gezeten en zowaar ook eens in 1 stuk terug. Natuurlijk wel wat later terug en de poes had zijn aandacht nodig en even achter de pc gezeten en toen was het toch al half drie toen we naar bed gingen.

Maandag:

Om negen uur ging de telefoon. Of Tibor terug naar huis mocht komen. Ze was moe van het weekend en Tibor was niet helemaal lekker. Nou daar hebben we de verdere dag niks van gemerkt.

Benji wilde niet meer naar huis. Jack had logees uit Frankrijk en Ben was helemaal gek op ze. Ik kon fluiten en doen hij kwam niet. Alleen toen ik toch zei van ga je mee naar huis wist die niet hoe gauw die mee moest komen. Gelukkig.

Geen opmerkingen: