woensdag 25 maart 2009

Dinsdag 24 maart: pap opgenomen voor onderzoeken

Nou paps ligt weer veilig in het ziekenhuis en baalt nu al. De opname was natuurlijk heel anders als de vorige keer en hij moest nu het formulier invullen en hij stond toch wel maf te kijken van de vragen die ze dan stellen. Aan ons geloof doen we al jaren niks meer en een wilsbeschikking hebben ze niet en dus stonden ze raar te kijken.

Eenmaal op zaal moest natuurlijk de tv weer aangesloten worden en het liefst zo snel mogelijk. Dus toen dat niet snel genoeg ging ben ik maar op zoek gegaan naar iemand. Die heeft uiteindelijk voor mij iemand te pakken gekregen en toen was het zo gebeurt. Het tv boekje had die al. Toen we wat dronken voor we naar boven gingen het hij hem al aan mij gevraagd en was ik gelukkig nog net op tijd. De boekjes waren al vervangen voor die van volgende week.

Eenmaal geïnstalleerd kwamen ze ook nog even zijn bloeddruk op meten en hem wegen. Nou zijn bloeddruk was 116 om 80 en zijn gewicht was iets over de 70 kilo. Dus dat gaat wel de goede kant op gelukkig.

Wij konden hem toen met een gerust hart achterlaten. De tv was aangesloten. Hij had de mp3 weer naast hem liggen en ik had hem het boekje van Mart Smeets, Sportzomer dagboek achtergelaten.

's Middags ging mam en daarna kwamen ze bij ons eten want 's avonds kwam de kapster. Het eten was even snel tussendoor en toen was het voor ons alweer tijd om te gaan. We hadden al gehoord van mam dat hij zich stierlijk lag te vervelen en dat hij naar het bezoek uitkeek.

Met ons is hij ook nog even mee naar beneden geweest en hebben we even wat gedronken. Daarna even buiten wat gerookt en toen we terug kwamen op zaal kwam de dokter nog even langs. Weer het hele verhaal verteld en toen lieten ze ons achter met vraagtekens. Zijn lever is vorig jaar juni voor het laatst getest zei die arts en toen weer toen die avond op de spoed toen die moest voor zijn maag. Alleen dat klopt niet want hij heeft tussendoor ook nog een keer bloedgeprikt toen hij was opgenomen voor de beroerte. Want die assistente wist ons te vertellen dat de leverenzijmen verhoogd waren. Dus daar klopte iets niet.

Ook had hij zijn maagbeschermers niet gekregen voor het eten met het gevolg dat hij maar weinig had gegeten. Lekker slim zeker omdat het het belangrijkste is op dit moment. Pas toen we het ook nog eens tegen de dokter hadden gezegd kwamen ze met het medicijn. Een beetje laat he! Ook daar kwam weer een lul verhaal bij om de hoek kijken. Dat wordt nog lachen.

Toen we thuis waren lieten ma en Roy het verhaal met het bloed hun toch niet los. Dat verhaal gaat nu nog een staartje krijgen. Voorlopig krijgt pap morgen de uitgbreidde ct scan en daar moest hij dus al het drankje voor drinken. Hij vond het erg lekker. NOT.

Geen opmerkingen: