vrijdag 13 maart 2009

Dinsdag 10 maart: naar huis.

Het weekend is het rustig geweest, misschien te rustig naar zijn zin, zeker omdat hij het zat begon te worden. Hij is even mee geweest naar het restaurantje beneden in de hal, maar dat was hem eigenlijk nog te veel.

Maandag heeft die nog wat bezoeken gehad van de verschillende therapeuten en keek hij uit naar het gesprek wat we om half 4 zouden hebben met de arts. Uit dat gesprek is dus gekomen wat we al dachten. Hij heeft een lichte beroerte gehad in de rechter hersenhelft bij het spraak gebied. Maar omdat ze geen oorzaak konden vinden en hem nog relatief jong vinden gingen ze nog andere oorzaken uitsluiten. De eerste onderzoeken waren positief en dus moest er verder onderzoek worden gepleegd en kwam de cardioloog erbij.

Zijn bloed is op kweek gezet en daar krijgen we over zes weken de uitslag van. Zijn lever enzymen zijn te hoog en verder was het bloed op het eerste gezicht goed. Dus daar is het nu afwachten op.

Verder is de medicatie nu definitief en zit die voor de rest van zijn leven aan de bloedverdunners, maar dat maakt niet uit. Hij moet voorlopig doorgaan met de drie flesjes multi fibre drank per dag en verder zijn medicatie natuurlijk voor zijn maag, bloeddruk en de cholesterol.

De revalidatie ging verder in het revalidatiecentrum en daar hoefde hij niet voor in het ziekenhuis te blijven.

En zo ben ik hem dus dinsdag 10 maart op gaan halen uit het ziekenhuis. De cardioloog was net geweest en ook die wilde hem alleen nog poliklinisch terugzien en dus werd om kwart voor elf de taxi gebeld en de zusters en zaalgenoten bedankt en was die weg. Oftewel hij was blij dat hij weg kon. We kwamen nog aardig wat bekende tegen onderweg naar beneden en dan merk je toch wel dat hij zich een beetje ongemakkelijk voelt.

Thuis gekomen heeft die zich eerst een sigaret op gestoken en is daarna naar bed gegaan. Hij was kapot en ben ik de boodschappen maar gaan doen. Toen ik thuis kwam heb ik ook even geslapen. Het was toch wel spannend geweest ook al wisten we al vrij snel dat alles goed was en zijn spraak gewoon terug zou komen.

Geen opmerkingen: