donderdag 5 maart 2009

woensdag 4 maart: beroerte update

Vandaag heeft hij een MRI scan gehad en is er weer bloed afgenomen, maar ook is er een neuro psychologisch onderzoek geweest.

Bij het middag bezoek was mijn jongste oom Sander er. Dat staat garant voor lol. Sander was geschrokken toen hij het hoorde (ja logisch wie niet) en wilde de volgende dag gelijk komen. Ik moest even de mp3 vervangen voor pap want het barrel van Roy deed het niet goed en hij had geen goede koptelefoon. Afijn ik hem die dus gaan brengen want dan kon die tenminste naar lekkere muziek luisteren. Roy had hem al ingefluisterd wat er op zou komen en dat vond die wel wat.

Dus zodoende zaten we met zijn drie├źn bij pap om het bed en werd me net gezegd dat het praten alweer beter ging toen die het even demonstreerde. Ik had het "radioprogramma" van Roy uitgeprint. De reacties van leden van de top2000 hyves erbij gedaan en ook de lijst met de inhoud van de mp3 erbij gedaan en dat heeft hij allemaal gelezen. De reacties vond hij maar magertjes, maar ja de top2000 is er nu niet en dan is het ook stiller op de hyves. Maar toen die zei dat het magertjes vond kon ik het niet geloven. Zo blij was ik.

De overbuurman van pap bleek een bekende te zijn van mijn oom (tja wie kent die niet) en dat was lachen gieren brullen geblazen met hem. Ze hadden het over pruiken. Want de aanleiding daarvoor was weet ik niet en hoef ik ook niet te weten. In ieder geval zei hij ineens heel hard Sugar Lee Hooper en eerst snapte we hem niet, maar die is natuurlijk kaal en hij bedoelde dus dat dat ook mooi kon zijn. Toen wist ik voor mezelf dat het helemaal goed komt.

Ook hebben ze hem flink lopen pesten met het feit dat hij 14 kilo kwijt is. Hij is lang en had net een beetje een buikje *eindelijk* en dat is weer helemaal weg. Oftewel hij is weer lang en mager. Hij moest morgen douchen om te kijken of dat gaat en ze hebben hem lopen pesten met dat hij maar iets over het putje moest doen omdat die anders erdoor heen glipte en dat werd van kwaad tot erger. We krijgen echt wat terug van hem als die weer kan praten.

Ook hebben we nog even de verpleging gesproken met de vraag hoe gaat het nu en hoe gaat het verder en of er al uitslagen waren. Er waren nog geen uitslagen en alle onderzoeken waren gedaan. Morgen was er een MDO (multi disciplinair overleg) en daar werdt patient van der Helm "besproken" en dan zouden we meer horen. Dus nog even afwachten dus.

Na het bezoek even gauw naar huis en de update plaatsen en dan weer terug. Toen we aankwamen waren we hem even kwijt. Hij was even naar de wc gegaan. (Ja ja het gaat steeds beter) Toen zijn we even naar beneden gegaan om wat te drinken en daar kwam Remy ook ineens naar toe. Mam was 's middags paps drinken vergeten en die kwam Remy maar even brengen. Pap was toch wel snel moe en baalde een beetje omdat hij toch niet mee kon praten en ook wij kennen aardig wat mensen in Delft en komen ook altijd wel bekende tegen en dat wil hij toch nog niet. Hij kan natuurlijk niks zeggen en dan voelt hij zich niet prettig.

Dus op naar de kamer en Remy terug naar huis. Nog even over de mp3 gehad. Dat vond hij toch wel wat want je nu kon die naar zijn muziek luisteren zonder gestoord te worden. Hij houd van Pink Floyd, Golden Earring, maar ook van Tee Set en After Tea en dat mag hij thuis bijna nooit luisteren want me moeder vind dat niks. Ik moest ook nog even een extra uitleg geven want hij snapte hem niet helemaal. Ook merkte Roy zelf dat het beter ging met hem. Ik had het wel gezegd maar Roy wilde dat zelf ervaren en dat deed hij. Pap was echt al een stuk opgeluchter en meer aanwezig.

Nu is het alleen afwachten wat er uit het MDO komt en wat het behandelplan wordt en belangrijker waar dat zal plaatsvinden. Is het poliklinisch en kan die gewoon naar huis of moet hij nog even een tijdje blijven en daar aan zijn herstel werken. Ik hoop alleen maar dat hij snel opknapt.

1 opmerking:

Margo ter Welle zei

Hoi Tamara

Ik wil jullie (ook Roy) even laten weten dat ik je blogjes over je vader heb gelezen.

Fijn dat het eigenlijk naar omstandigheden zo goed met hem gaat.
Jullie moeten inderdaad verder nog maar afwachten hoe het verder zijn beloop gaat krijgen.
Maar de eerste vooruitgang is zeker geboekt.

Groetjes Margo