woensdag 3 maart 2010

Maandag 15 februari: Optocht en kermis.

In Roermond is op maandag altijd de optocht. We waren natuurlijk even bang dat de optocht afgelast of ingekrompen zou worden door de sneeuw die maar bleef vallen maar dat was gelukkig niet zo. Alleen hebben we niet de hele optocht gezien. We zijn om even voor 2 uur naar de stad gegaan. Daar zouden we de rest ook ontmoeten en toen we bij het café aankwamen zagen we de eerste wagens al voorbij komen.

Jessie en haar vrienden kwamen al snel en op Jordy en Danielle hebben we nog een aardig tijdje moeten wachten voordat die kwamen. Dus was het eerst maar even wat warms wegwerken binnen en ik kan je zeggen een warme choco ging er wel in.


Toen iedereen bijeen was zijn we naar de markt gelopen, de optocht geloofden we wel en het was daar veel te koud voor. Tussendoor nog even wat kleine dingetjes gekocht. Alleen voor mij was dat voor volgend jaar. (Uiteraard moesten we Esther beloven dat we dan ook weer kwamen.) en voor de rest was het voor 's avonds.

Op de kermis aangekomen wilde de dames knuffels. Nou weet Jessie al langer dat ze daarvoor bij haar oom moet zijn en die had er dan ook vrij snel eentje te pakken, maar haar vriendin wist het nog niet. En na de talloze pogingen van haar vriend kwam ze bij Roy vragen of hij ook een knuffel voor haar wilde grijpen en dat laat Roy zich geen twee keer zeggen natuurlijk. Dus zo poseerde de dames met de begeerde knuffels.

Esther was gek gemaakt dat ze mee moest in de Sjimmy en zo gingen ze met een hele groep de Sjimmy in. Esther hield het vrij rustig maar de rest maakte er een feest van. Daarna weer even opwarmen met een warme choco en een soep en toen was het afscheid nemen van de meeste.

Het frietje naar afloop smaakte weer heerlijk en de wandeling naar huis nog een feest. Daarna hebben we afscheid genomen van de familie en de rest van de vriendengroep van Jessie. Het was jammer maar we konden niet langer oppas vinden voor de honden en dus moesten we terug. De rest ging 's avonds de cafeetjes nog onveilig maken.

Wij hebben om tien uur de trein terug gepakt. Lekker rustig 1e klas dachten we want ja we moesten door Limburg en Brabant. Alleen op Eindhoven konden we geen eerste klas vinden en de trein had geen geduld om te kunnen zoeken. Nou was er maar 1 afdeling eerste klas. Dat ging op zich goed tot Breda. Daar kwamen een hoop Rotterdammers en Dordtenaren de trein binnen die terug gingen naar huis. Dat was te merken ook. Het was gelijk rumoerig en nog geen minuut nadat we weggingen stonden we weer stil. En of andere leuke grapjas had aan de noodrem getrokken. We moesten dus allemaal de trein verlaten. Als een speer de andere trein gepakt die ook naar Delft ging en oke dat was de stoptrein maar we zaten weer 1e klas en zo kwamen we er ook. Alleen later dan gepland waren we thuis.

Geen opmerkingen: