woensdag 5 november 2008

Perspresentatie top2000 2008

Na een heerlijk weekendje Limburg hadden we nog wat leuks op het programma staan en dat we daarvoor weer zoveel in de trein moesten zitten vonden we niet erg. Tot zelfs Roy was er helemaal wild over en dat terwijl hij meestal niet zo houd van dit soort evenementen wat zo'n verplichting met zich meebrengt en wat hij ver van te voren weet. Ik hoopte dan ook dat hij niet teleurgesteld zou worden.

Maar om even voor tienen zaten we in de trein op weg naar Hilversum en konden we ons enthousiasme toch niet beteugelen en hadden we het idee dat we lange tijd vrienden gingen ontmoeten die we eigenlijk nog nooit ontmoet hadden. Een rare gewaarwording maar stiekem ook wel heel leuk. Dus toen Hilversum in het zicht kwam en we Beeld en Geluid zagen liggen waren bijna helemaal niet meer te houden.

Op het station van Hilversum aangekomen hebben we eerst even naar de tijden van de treinen gekeken omdat we zagen dat we met de trein makkelijk naar het mediapark konden.

Toen we in de stationshal kwamen zagen we wat bekends en breedlachend de trap af kijken naar ons, alleen waren wij in de veronderstelling dat hun later als ons zouden komen. Laten Linda en Erwin nou gewoon niet naar de tandarts zijn geweest. Die begroeting was heel spontaan en toch best een beetje vreemd omdat we hun nog niet hadden verwacht.

Na de begroeting waren we wel toe aan wat te drinken. Linda en Erwin waren al op verkenning uit geweest en gingen ons voor. We zijn gaan zitten en kletsen en dat is niet meer gestopt. Tijdens de lunch niet (in een hele sjieke maar onwijs leuk tentje) tijdens de wandeling door de binnenstad van Hilversum niet (daar had ik best meer van willen zien) en tijdens het borreltje niet.


Toen terug naar het station om vandaar uit naar het mediapark te gaan. Dat is uiteindelijk de bus geworden en nog terwijl we op de bus stonden te wachten belde Mario al op. Ze stonden bij de parkeergarage van de binnenstad maar wilde even weten waar wij waren. Zo zijn ze maar doorgereden omdat wij ook net op het punt stonden om verder te gaan.


Toen wij aankwamen met de bus stapte Mario en Ellen net uit de parkeergarage daar. Ook die begroeting was hartelijk en net alsof we elkaar al jaren kende. Nog voor we goed en wel wisten dat we compleet waren, hadden we de beheerders al voor het gebouw van het Beeld en Geluid museum gezet voor de eerste foto's. Ze zouden weten dat ze zoveel mogelijk foto's wilde van de dag en wie Roy een beetje kent weet dat dat eigenlijk een straf voor hem is, want mijn hobby vind hij eigenlijk niks. En ik heb daar vaak gewoon poep aan, maar nu zag ik me kans natuurlijk schoon.


Bij binnenkomst kregen we een speciale keykoord dat we op uitnodiging van Radio 2 daar waren. Ik voelde me al een beetje bijzonder dus hoe zouden de beheerders dat vinden?

Het bleek dat het museum open was voor een hoge school en dus konden we toch even naar binnen gluren. Alleen had ik daar al het geduld niet voor en ik had een te zware tas bij mij. De rest was geloof ik toch ook wel een beetje te opgewonden om op het gemak te kijken en dus was al gauw het winkeltje niet veilig voor ons en bleef erbij Roy een cd aan zijn vingers plakken. Dat was een cd die je niet snel zou vinden in een cd winkel.

Toen zagen wij eindelijk het boek van Mario over het eerste jaar van de www.top2000radio2.hyves.nl > We hadden er al veel van gehoord en waren dus razend benieuwd. Met een kop koffie (voor mij dus thee) gingen we even zitten en het boek inkijken. Na nog wat foto's gemaakt te hebben met het boek moesten we naar de presentatie. Na wat woorden van de zenderdirekteur kwam de rare mededeling. DIT JAAR NIET STEMMEN. De dame en heren waren met stomheid geslagen en je merkte dat ze dat even moesten verwerken. En de rest ging als een trein aan mij voorbij. Ik heb dan ook meer de zaal rond zitten kijken. Ja ik weet het, ik ben gek.

Toen we teruggingen we naar de hal begon de band te spelen. Na een drankje en de eerste ontmoettingen zijn we even gaan zitten. De beheerders hadden geen rust en zijn als een stel pubers van bijna veertig (1 bijna vijftig werd ik gecorrigeerd door Ellen) gingen ze er weer vandoor. Erwin ging mee en later begreep ik waarom. Erwin moest de eerste contacten leggen.

Ondertussen zaten Ellen en ik heerlijk op het gemak naar de muziek te luisteren. De zangers en de zangeres vonden dat geweldige en tot zelfs ik moest er bij Martin van de Starre even aan geloven. Alleen had zat ik net te ver weg en dus ging zijn plannetje niet door. Na afloop heb ik hem een bierviltje gegeven met een bedankje en hadden we nog een gesprekje met Martin en hij zou een keertje kijken op de hyves. Ben benieuwd dus.

Daarna zijn we weer naar boven gegaan en hebben we ons weer mee laten slepen door de overige leden en hebben we ook nog aardig wat presentatoren ontmoet en was het hoogtepunt toch wel een kijkje in de gelegenheid studio en het uitreiken van het boek aan Bert Kranenbarg.

Verder waren de cadeautjes ook heel leuk en konden we alleen maar tot de conclusie komen dat we een geweldige dag hadden gehad. En hadden we honger. De hapjes had ik niet gezien en de lunch was al een aardig tijdje geleden. Gelukkig had Ellen een Sultana bij zich.

Het afscheid was hartelijk. Zowel bij Erwin en Linda (die gelijk weg moesten om de oppas af te lossen) als met Mario en Ellen (met wie we nog wat hebben gegeten). Dames en heren we doen dit gauw een keertje over he. Ik vond het een top dag en heb van begin tot het eind genoten.

Inmiddels zijn we twee dagen verder en heb ik heerlijk na kunnen genieten. Mijn handen jeuken dan ook om met mijn hobby verder te gaan. Ik zal alleen even moeten wachten. Sowieso moest ik eerst alles uploaden en zorgen dat het goed kwam te staan en heb ik er een hoop vriendjes bij op Hyves.

Alle foto's zijn hier te vinden:
http://www.mijnalbum.nl/Album=67UERWON

Alle filmpjes van die dag zijn hier te vinden:
http://www.youtube.com/cleverdoggie