woensdag 28 april 2010

Dinsdag 13 april: naar Blijdorp met Ingie

Vandaag maar weer eens afgesproken met Ingrid. We hebben elkaar alweer een tijdje niet gezien en we vonden het weer tijd worden om bij te kleppen. Dus zo gezegd zo gedaan. We gingen de dierentuin maar weer eens op zijn kop zetten. En wij ons een beetje kent weet ook dat we dat heel serieus doen *gniffel* We hebben dan ook weer heerlijk gegierd en genoten, maar vooral hebben we weer eens goed bijgepraat en dat was wel weer eens nodig.

Mijn foto's


Foto's van Ingrid

Diverse data: veel gewandeld.

Ja ja de honden zijn helemaal blij. We hebben flinke wandelingen erop zitten en ze zijn helemaal happy, al moeten we eerlijk zijn. Ben vind het ook weleens te veel worden. De korte pootjes kunnen het af en toe niet aan, maar hij zal toch door moeten zetten met de rest van ons.

6 april
12 april

19 april

maandag 19 april 2010

ATC serie Ratatouille.

Eerst heb ik op een stevig wit A4tje lijnen getrokken met witte wasco. Daarna het ik met de kleuren 311 Vermiljoen en 578 Hemelsblauw (Cyaan) Ecoline van Talens het blad vol gesmeerd met om en om de kleuren en daardoor kwamen de witte lijnen naar boven. Daarna heb ik erover heen gespoten met Walnut gold glimmermist en dat gedroogd met de heattool. Daarna heb ik er nog een laag Suede erover heen gespoten en weer gedroogd met de heattool en even afgedept met een stukje keukenrol en dan nog even een uurtje aan de kant gelegd.

Nadat de kaartjes waren gesneden en de stickers van de figuurtjes van Ratatouille wat meer waren bijgeknipt, heb ik eerst een vierkantje met ?????band op de achtergrond geplakt om daarna de sticker erop te plakken en dan is dit het resultaat.


Overzicht


Deel 1 (te ruil)


Deel 2 (te ruil)


Deel 3 (te ruil)


Deel 4 (niet te ruil)


Deel 5 (te ruil)

ATC serie tijd.

De achtergrond is gemaakt met sponstechniek met diverse kleuren Ecoline. De spreuken komen van Internet en zijn met diverse kleuren stift erop geschreven en erop gedoodled en de plaatjes komen weer uit de Libelle.


Overzicht


Deel 1 ( te ruil)


Deel 2 (te ruil)


Deel 3 (niet te ruil)

ATC serie Vuurtoren.

Mijn eerste serie ATC 'tjes en ik ben er best wel een beetje trots op.

Het idee kwam doordat ik het plaatje zag in de Libelle. Eerst heb ik een strook bruin papier op maat gemaakt. Toen heb ik met Derwent potloden de wolken en de berg gemaakt. Toen het plaatje erop geplakt en in drieën gedeeld. Toen de achterkanten erop geplakt en als laatste met de glitter de accenten gemaakt.

Alleen kwam ik er later achter dat ik me vergist heb in de maten en dus zijn deze niet om te ruilen.


Overzicht


Deel 3 (niet te ruil)


Deel 2 (niet te ruil)


Deel 1 (niet te ruil)

zondag 18 april 2010

Zondag 17 april: Nieuwe verslaving.

Allereerst mijn excuses. Ik heb mijn blog weer veel te lang niet bijgewerkt en zal dat deze week goed maken. Ik zie dat ik toch regelmatig bezoekers heb ook al krijg ik dan geen reacties, ik zie dat ik het niet voor niks doe.

Nu de reden dat ik deze week zo weinig berichten hier heb geplaatst. Ik heb een nieuwe verslaving erbij. Op het SA forum zijn ze bezig met ATC kaartjes maken of te wel Artist Trading Cards. Dat zijn gewoon kleine kaartjes waar ware kunstwerken van worden gemaakt en ik ben dus ook begonnen. Het is geweldig om te doen en heb 1 serie af en 1 bijna. Ik moet nog veel leren maar het leuke eraan is dat je erin kan groeien. Niks moet en alles mag namelijk. Ik zal ze van de week laten zien.

Nu ga ik eerst siësta houden. Ik heb deze week veel gedaan en dat breekt zich nu even op.

Edith > Oeps ik merkte dat ik de verkeerde maar aanhield. Bij 1 serie kan ik dat nog veranderen, maar bij de serie die ik klaar had niet meer. Balen.....

donderdag 8 april 2010

maandag 5 april 2010

Zaterdag 3 april: Naar Roermond en het theater.

Vandaag maar weer eens naar Roermond gegaan. We alweer anderhalve maand niet geweest en dat was te lang. Dus alles geregeld en wegwezen. Ik zag gelukkig op tijd dat we een stukje met de bus moesten. Tussen Eindhoven en Weert lag het eruit. Dus alles versneld gedaan en toen onderweg naar het station. Remy was ook op tijd en dus hadden we netjes de trein van negen uur.

In de trein was het flink druk en moesten we apart zitten. We hebben maar met de NDS gespeeld en dan konden we tenminste nog chatten. Bij Eindhoven twijfelden we nog even of we via Venlo zouden gaan, maar we hadden zoiets de bus is sneller. Alleen dat was het niet. Ten eerste waren er geen bussen en hebben er dus een half uur op moeten wachten. Ten tweede stonden we er met 500 man op de bus te wachten en ten derde was de trein net weg. Dus we hebben alles bij elkaar bijna vier uur over gedaan waar we er normaal  twee en een half uur over doen.


In Roermond aangekomen hebben we even wat gedronken en zijn we daarna naar de stad geweest. Even een beetje inkopen gedaan en lekker wat gedronken en toen weer naar huis. We gingen 's avonds naar het theater in Sittard naar Peter Corry. Esther belde namelijk een tijdje geleden op om te vragen of we dit weekend zouden komen. Dat was de bedoeling alleen zouden ze vanavond naar het theater gaan. Om een lang verhaal kort te maken. We konden een ander weekend komen, we konden alleen thuis blijven of we konden meegaan. Dat laatste hebben we maar gedaan.

En ik kan je zeggen daar hebben we geen spijt van. Wat een schitterende musical en wat hebben we genoten. Waarschijnlijk komt dezelfde musical nog in Belfast en daar gaan we dan misschien met zijn allen heen. Na afloop hebben we de cd's gekocht en heeft Peter Corry ze zelf getekend. En ik, ik heb nog lang flinke rode ogen gehad. Hoe bedoel ik was onder de indruk. Het ging vooral over je voorvaderen en dat was even gevoelig, maar wel mooi gevoelig.

Donderdag 25 maart: Herdenkingsavond pap

Elk half jaar heeft De Laatste Eer een herdenkings-avond voor de nabestaande van de overledene waar ze het jaar tot half jaar ervoor de uitvaart voor hebben geregeld en ja dat was dit keer ook pap. Dus ons opgeven met zijn drieën. Roy is later toch meegegaan, maar in eerste instantie zouden mam, Remy en ik gaan.

Bij binnenkomst werden we natuurlijk door iedereen begroet want ja het is ook nog steeds Roy's werk. De directe collega van Roy zei gelijk dat er boven nog werk wachtte en dat hij gelijk kon beginnen. Geen leuk grapje kan ik zeggen.

Daarna begon de herdenking. Er werden wat nummers gedraaid en daarna werden de namen van de overledene genoemd en kon je een kaarsje voor diegene aansteken. Ook konden we een schelpje met een boodschap pakken. Ik had licht en mama had groei. Dat klopt bij ons allebei.


Het was vreemd en vooral even onwerkelijk. Maar helaas was het waar. Roy heeft geen kaarsje aangestoken. Voor zijn idee zat pap hem boven uit te lachen. Volgens Roy zat pap met een half oog het voetbal in de gaten te houden samen met opa en met het andere oog ons. Pap hield meestal niet van die diensten en had Roy dus zoiets van die zit heerlijk met een biertje boven te lachen.

Na afloop zijn we naar huis gegaan en hebben we nog even wat gedronken en is mam naar huis gegaan.

22, 23 en 24 maart: Veel gewandeld.

Deze dagen was het heerlijk weer en hebben we weer wat aan de kilometers gedaan. We hebben sinds kort de walk with me van de Nintendo DSi en nu is het een sport om ieder geval elke dag de stappen te halen. Ik heb hem op 4000 staan en op zich gaat dat goed alleen niet als we een lui weekend hebben.

Nu met het mooie weer is het natuurlijk een sport om hem zo hoog mogelijk te krijgen. We hebben dan ook twee dagen hem boven de 10.000 stappen gehad. Dat belooft wat voor de zomer. Want of we wandelen of fietsen hij telt het dus dat we maar veel mogen bewegen. En natuurlijk ondertussen mooie foto's maken.

zondag 4 april 2010

Zondag 21 maart: begraafplaats.

Vandaag zijn we even naar de begraafplaats geweest. Het was alweer een tijdje geleden dat we bij de graven waren geweest en we wilden weleens zien hoe het met de bouw van het crematorium was. Het was lekker weer maar we durfden niet met de fiets te gaan. Hadden we dat maar wel gedaan. Met de bus was het een ramp, maar ja daar was niks meer aan te doen.

Op de begraafplaats aangekomen waren de vorderingen goed te zien. Jeetje dat was hard gegaan ondanks het weer. De buitenmuren staan en ook het dak lag al een voor een groot gedeelte erop.

Daarna hebben we nog een tijdje met een familie gesproken die daar ook waren en toen was het naar huis. Gelukkig hadden we nu de bus wel gelijk terug. Alleen waren de aansluitingen flut.