maandag 5 april 2010

Donderdag 25 maart: Herdenkingsavond pap

Elk half jaar heeft De Laatste Eer een herdenkings-avond voor de nabestaande van de overledene waar ze het jaar tot half jaar ervoor de uitvaart voor hebben geregeld en ja dat was dit keer ook pap. Dus ons opgeven met zijn drieën. Roy is later toch meegegaan, maar in eerste instantie zouden mam, Remy en ik gaan.

Bij binnenkomst werden we natuurlijk door iedereen begroet want ja het is ook nog steeds Roy's werk. De directe collega van Roy zei gelijk dat er boven nog werk wachtte en dat hij gelijk kon beginnen. Geen leuk grapje kan ik zeggen.

Daarna begon de herdenking. Er werden wat nummers gedraaid en daarna werden de namen van de overledene genoemd en kon je een kaarsje voor diegene aansteken. Ook konden we een schelpje met een boodschap pakken. Ik had licht en mama had groei. Dat klopt bij ons allebei.


Het was vreemd en vooral even onwerkelijk. Maar helaas was het waar. Roy heeft geen kaarsje aangestoken. Voor zijn idee zat pap hem boven uit te lachen. Volgens Roy zat pap met een half oog het voetbal in de gaten te houden samen met opa en met het andere oog ons. Pap hield meestal niet van die diensten en had Roy dus zoiets van die zit heerlijk met een biertje boven te lachen.

Na afloop zijn we naar huis gegaan en hebben we nog even wat gedronken en is mam naar huis gegaan.

Geen opmerkingen: