woensdag 24 maart 2010

Dinsdag 16 en woensdag 17 maart: Schoolproject Isa.

Isa belde dinsdagmiddag op of ze Tibor mocht lenen voor een project voor school. Tuurlijk mag ze dat. Als ik er aan eentje mijn hond met een gerust hart toevertrouw is zij het wel. 's Middags ga ik de honden uitlaten en staat Jack buiten. Isa had nog bijles en Jack stond Danique op te wachten. Toen zijn we gaan kijken voor een boom waar Danique in kon klimmen. Erin klimmen was makkelijk, alleen durfde ze er niet meer uit en zei Jack dat ik dan ook maar mee moest.

De camera ging ook mee en zo zijn we na 5 uur gaan lopen. Roy kwam ook net thuis en die heeft ook maar gelijk een bijrolletje gekregen en zo zijn we begonnen. Eerst de foto's van Danique in de boom gemaakt en daarna dat ze eruit was gevallen. Toen dat Roy haar naar het ziekenhuis bracht en tja toen was de tijd voorbij.

Woensdags zijn we toen naar kerkpolder gegaan en was het de beurt aan Tibor en die heeft zich flink vermaakt. De aandacht vond die wel wat. Drie meiden die hem riepen en knuffelde. Alleen Jack vond het daar minder. Er waren natuurlijk andere grote honden en daar is ze bang voor. Maar dat is allemaal goed gegaan.

Toen terug naar huis en daar nog wat foto's gemaakt. Alleen Tibor moest dingen doen die hij normaal niet mag bij Danique zoals een pootje geven. Hij vertikte het dan ook en dat terwijl hij bij Isa en mij het zo doet. Maar de oplossing was goed. En het resultaat is schitterend. Weet alleen nog niet wat voor cijfer ze heeft gehad.

De foto's van Isabelle

Mijn foto's

Dinsdag 16 maart: TnT

Oke ze hebben geen brandbaar spul bij zich maar ze zijn we net zo explosief. En over wie heb ik het dan??? Ja Toulouse en Thomas de twee katers uit de straat. De lente is weer begonnen en de katten zijn weer veel buiten. Die van ons ook alweer 's nachts want die is binnen niet meer te houden.

Tot voor kort ging het ook wel tussen die twee. Alleen alles warmt op en ook die twee bereiken het kookpunt alweer sneller. Dat wordt nog wat voor de komende maanden. Zeker als volgende maand ook Viper maar buiten mag. Die dame doet Toulouse in alles na en we hebben dan nu ook al medelijden met Thomas.

Zaterdag 6 maart: Barchem in Delft op bezoek.

En dat kwam door een simpel lootje wat niet goed te bekijken was en waar ik van Margo commentaar op kreeg. Ik heb er toen maar onder gezet dat ze hem dan maar in het echt moest komen bekijken en dan kon ze ook de rest zien. Ik ben aardig lui met alles hier laten zien. Met de maand januari schoot ik dan ook al aardig op.

Toen ik de volgende ochtend online kwam kreeg ik dan ook gelijk reactie. Margo vroeg of ik het meende en mijn antwoord erop was dat we maart weinig afspraken hadden in het weekend en dat ze welkom waren. Alleen had ik Roy nog nergens van op de hoogte gebracht. De afspraak was snel gemaakt en toen moest ik nog tegen Roy zeggen dat we dat weekend gelijk bezoek kregen.

Zaterdag was het dan zover en ondanks dat er weer een weers-waarschuwing was afgegeven omdat het weer kon gaan sneeuwen, was het die zaterdag droog. Om twee uur waren ze bij ons en hebben we eerst wat gedronken. Daarna zijn we een stuk gaan lopen. En ondanks dat we geen uitgebreid bos hebben en een leuk koffietentje hebben we ons we vermaakt. Al speelde de verkoudheid bij mij nog steeds een rol.

Terug gekomen zijn we nog even naar huis gegaan en heb ik de beestjes verzorgd en heb ik de mappen met lootjes gepakt. Daar waren ze wel over te spreken en dat is dan toch wel leuk. Verder nog even lekker gebept en toen naar de buurman gegaan. Ja we hadden tafel gereserveerd bij de Chinees. Lekker makkelijk maar vooral heel lekker en heel gezellie.

Na afloop thuis nog wat gedronken en tv gekeken en toen zijn ze naar huis gegaan en wij nog even naar boven en toen naar bed. Het was een schitterende dag geweest. Alleen zijn helaas de foto's mislukt. Ik moest vaak achter de rest aan hobbelen en daardoor zijn ze bewogen.

woensdag 3 maart 2010

Dinsdag 2 maart: Eerste echte voorjaarswandeling

Toen ik vanmiddag Roy op belde om te vragen hoe laat die thuis was en wat de rest van de dag  zijn plannen waren vroeg die of ik nog boodschappen moest doen. Ja dus en hij had zijn om wat te eten in te pakken en even te gaan wandelen. Daar had ik ook wel oren naar. Het was lekker weer en de honden konden wel wat extra beweging gebruiken. Dus broodjes en fruit ingepakt, wat blikjes chocomelk erbij en gaan.

En ik kan je verzekeren. Het was wel koud maar wel lekker en we hebben dan alle vier genoten. De vogels weer te horen en te zien en de Nijlganzen die druk bezig waren met elkaar het hof te maken. De frisse lucht op te snuiven en de zon weer voorzichtig te voelen waren weer geweldig.

Bij terug komst was de oudste oogappel bezig haar Quad schoon te maken. Mams stond nog buiten en vroeg ons gelijk naar binnen. We moesten even wat komen drinken. Roy de honden naar binnen gebracht en de poes gelijk bevrijd want ja die moet naar binnen anders wandelt die op zijn gemak mee en dat is niet altijd gewenst uiteraard. Maar ik had de camera nog om mijn nek. Nou is Viper gek op het draadje van de camera en heb ik maar gelijk gebruik gemaakt van de mogelijkheid en haar weer even op de foto gezet. Nou is ze al flink gegroeid en doet ze niet veel meer onder van Toulouse. Alleen door haar kleine koppie zie je nog dat ze een kitten is.
 Ook hebben we naar beelden gekeken van de waterramp in Frankrijk. Jack is natuurlijk Française en haar familie komt uit de buurt van Parijs. Daar is dus ook mee gebeurt. Alleen haar neef woont en werkt wel in het getroffen gebied. Zijn oude woning stond een meter onder water en alles was weg. Gelukkig is die niet al te lang geleden verhuist en daar was niks geweest. Zijn werk was wel getroffen maar niet te erg, alleen een dependance was erg beschadigd  Ook het plaatsje waar ze altijd op vakantie ging met haar ouders is helemaal weg en toen ze dat hoorde moest ze toch wel slikken. Maar gelukkig is iedereen van haar familie en vrienden ongedeerd en daar ging het toch wel om.

Zondag 28 februari: Grote cybercrop SA forum.

Vandaag was de grote cybercrop weer. Een hele dag opdrachten en vragen en een bingo op het Forum en we hebben weer gelachen. Al was ik nog niet opgeknapt, maar ik heb wel mee gedaan en ik heb toch nog twee lootjes kunnen maken.

 

 

Alleen van de laatste moet ik even een nieuwe foto maken. Dat komt alleen van de week wel.

Vrijdag 25 februari: Ziek.

Om een lang verhaal kort te maken. Vorige week woensdag begon ik met hoesten en dat is eigenlijk nog niet over. Ik heb vorige week vrijdag met de HAP gebeld en kreeg ik codeïne om de hoestprikkel en de pijn die erbij kwam kijken te onderdrukken. Zaterdag nogmaals gebeld omdat het hoesten te erg bleef en toen moest ik langskomen. Daar bleek toch wel dat ik een beginnende luchtweginfectie had. De dokter die me onderzocht vond het dan ook beter om toch met een Antibiotica te starten voordat het erger werd en naar mijn longen zakte. En dus heb ik heerlijk hoestend en rochelend de week door gebracht.

Maar dat was nog niet alles. Roy liep ook alweer een tijdje tegen ziek, zwak en misselijk aan en alsof de duvel ermee speelt. We waren weer eens samen ziek en goed dit keer. Dus de honden zijn nu eens geen aandacht te kort gekomen, maar wel beweging. Dat maken we dan ook wel weer goed met ze. Het lekkere weer komt er weer aan en dan is het flink veel wandelen met of zonder picknick.

Maandag 15 februari: Optocht en kermis.

In Roermond is op maandag altijd de optocht. We waren natuurlijk even bang dat de optocht afgelast of ingekrompen zou worden door de sneeuw die maar bleef vallen maar dat was gelukkig niet zo. Alleen hebben we niet de hele optocht gezien. We zijn om even voor 2 uur naar de stad gegaan. Daar zouden we de rest ook ontmoeten en toen we bij het café aankwamen zagen we de eerste wagens al voorbij komen.

Jessie en haar vrienden kwamen al snel en op Jordy en Danielle hebben we nog een aardig tijdje moeten wachten voordat die kwamen. Dus was het eerst maar even wat warms wegwerken binnen en ik kan je zeggen een warme choco ging er wel in.


Toen iedereen bijeen was zijn we naar de markt gelopen, de optocht geloofden we wel en het was daar veel te koud voor. Tussendoor nog even wat kleine dingetjes gekocht. Alleen voor mij was dat voor volgend jaar. (Uiteraard moesten we Esther beloven dat we dan ook weer kwamen.) en voor de rest was het voor 's avonds.

Op de kermis aangekomen wilde de dames knuffels. Nou weet Jessie al langer dat ze daarvoor bij haar oom moet zijn en die had er dan ook vrij snel eentje te pakken, maar haar vriendin wist het nog niet. En na de talloze pogingen van haar vriend kwam ze bij Roy vragen of hij ook een knuffel voor haar wilde grijpen en dat laat Roy zich geen twee keer zeggen natuurlijk. Dus zo poseerde de dames met de begeerde knuffels.

Esther was gek gemaakt dat ze mee moest in de Sjimmy en zo gingen ze met een hele groep de Sjimmy in. Esther hield het vrij rustig maar de rest maakte er een feest van. Daarna weer even opwarmen met een warme choco en een soep en toen was het afscheid nemen van de meeste.

Het frietje naar afloop smaakte weer heerlijk en de wandeling naar huis nog een feest. Daarna hebben we afscheid genomen van de familie en de rest van de vriendengroep van Jessie. Het was jammer maar we konden niet langer oppas vinden voor de honden en dus moesten we terug. De rest ging 's avonds de cafeetjes nog onveilig maken.

Wij hebben om tien uur de trein terug gepakt. Lekker rustig 1e klas dachten we want ja we moesten door Limburg en Brabant. Alleen op Eindhoven konden we geen eerste klas vinden en de trein had geen geduld om te kunnen zoeken. Nou was er maar 1 afdeling eerste klas. Dat ging op zich goed tot Breda. Daar kwamen een hoop Rotterdammers en Dordtenaren de trein binnen die terug gingen naar huis. Dat was te merken ook. Het was gelijk rumoerig en nog geen minuut nadat we weggingen stonden we weer stil. En of andere leuke grapjas had aan de noodrem getrokken. We moesten dus allemaal de trein verlaten. Als een speer de andere trein gepakt die ook naar Delft ging en oke dat was de stoptrein maar we zaten weer 1e klas en zo kwamen we er ook. Alleen later dan gepland waren we thuis.