woensdag 27 januari 2010

LO 1: Ice queen.

Maandag 25 januari stond er weer een leuke OC op het SA forum. Alleen maandag kon ik niet meedoen, maar heb hem dus gisteren gemaakt. Ik was toch weer ziek en kon toch geen kant op.


De foto is op 3 januari gemaakt in Scheveningen tijdens het coolevent,

Brief aan mijn vader

Delft 27 januari.

Ha die pa.

Gisteren was je jarig. De dag was raar en leeg. Ik was ziek en ik mistte wat, maar dat is de laatste maanden wel vaker. Vorige week konden we eindelijk naar je graf toe. Het weer van de afgelopen weken zou je geweldig hebben gevonden. Oke alleen niet om naar je werk te gaan want dan moest je met de tram en totzelfs die heeft een dag niet gereden. Chelsea vond het in ieder geval geweldig.

Van het weekend waren we in het zuiden en kwam Pap, kun je me horen van Yentl voorbij. Ik kan dat nummer maar niet luisteren, ook naar de muziek van de begrafenis kan ik nog niet luisteren. Maar 1 nummer spant de kroon. You'll never walk alone zit even in de ban. De laatste foto van ons vieren komt regelmatig voorbij op de fotolijst en voorlopig is dat even genoeg herinnering.Nou ik ga zo maar weer boodschappen doen. Voor vanmiddag voorspellen ze weer regen of sneeuw en de grond is bevroren. Nu kan ik dus nog lopen. Doe je opa en oma de groeten en tot snel weer.

Liefs Tammie.

zaterdag 16 januari 2010

DD pagina's deel 2: 6 tot en met 12 december 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DD pagina's deel 1: kaft tot en met 5 december 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

donderdag 14 januari 2010

JAAAAAA Eindelijk gelukt.

Loes oftewel Frebora van het SA forum dank je wel. Door je goede uitleg op het forum is het me eindelijk gelukt om ook zo'n leuk achtergrondje op mijn blog te plaatsen en kan ik er weer verder mee spelen. Morgen eerst dan ook de banner boven aan veranderen. Nu steekt de herfst wel heel erg af tegen het winterse sfeertje op mijn blog.

De lezers die meelezen via hyves, sorry maar jullie zullen toch voor één keer op mijn externe blog moeten kijken voor het resultaat.

dinsdag 12 januari 2010

Zondag 3 januari: IJssculpturen Scheveningen.

Vandaag heb ik mijn kans maar even gepakt en zijn we alsnog naar Scheveningen geweest. Daar was het Coolevent nog bezig en ik wilde wel heel graag de ijsbeelden zien. Voor vanavond voorspelde ze al een hoop rottigheid en de rest van de week zou dat niet beter worden. Dus zijn we gewoon gegaan en het was zeer de moeite waard.De skyline van Den HaagHet beeld wat in de duinen bij Scheveningen staat.Gewoon een mooie ijstekening.De ijs hotelkamer waar je dus ook echt kon blijven overnachten.Roy wilde zowaar zelf op de foto. Alleen hij nodigde uit om op een ijsbank te gaan zitten Neeh dank je wel.Ik voor de iglo.En de volgende productie in het Circustheater en daar ga ik zeker heen. Stuk jeugdsentiment wat ik deelde met mijn oma. Ze heeft wat met mij meegekeken.

maandag 11 januari 2010

Project 12: De kaft

Op het SA forum hebben ze een nieuw project gestart. Van elke maand een layout maken in een boek. Dat is echt iets voor mijn. De december daily (alhoewel nog niet helemaal klaar) vond ik heel gaaf om te doen en ik heb gelijk alles weg gescrapt. Dit vind ik wel leuk omdat je in 1x een terugblik hebt op een jaar. Alleen nu moet ik met mijzelf de uitdaging aan dat ik het ook volhoud tot het einde van het jaar. Maar ik heb in ieder geval al wel het begin.

Gisteren hadden ze de Sketchy Sunday op het SA forum en de sketch was precies wat ik wilde voor de kaft.Dus we zijn alweer begonnen met wat nieuws en deze maand brengt al een aardig aantal leuke foto's. Nu alleen mijn blog weer bijwerken. Want ik loop alweer achter.

zaterdag 9 januari 2010

Terugblik op 2009.

Het is nu zaterdagavond half acht. Het is buiten een ouderwetse gure koude bedoeling met een weeralarm erbij voor sneeuwjachten. Ik verwacht nog een telefoontje van mijn vader om te zeggen dat hij nu echt niet komt want het is hem te koud en te onvoorspelbaar is buiten. Alleen dat telefoontje zal niet komen.

Stom he, hoe je dat in een keer kan raken. Het is ook allemaal zo hard gegaan. Vorig jaar met de jaarwisseling zei hij al dat hij hem dit jaar niet meer mee zou maken en toen maakte we hem nog voor gestoord uit. Alleen hij had gelijk. Begin maart de hersenbloeding met aansluiting het bericht dat er heel veel tumoren gevonden waren in de buik en begin juni was die al weg.

Ook met mijn schoonmoeder ging het toen niet goed. Gelukkig krabbelt zij aardig op en hebben we de grootste lol nog steeds.

Na de nodige verliezen hadden we gelukkig ook wat hoogtepunten, maar die staan af en toe maar in schilcontrast met de rest. Je hoeft me nu ook even niet te vragen om er een paar te noemen want dat gaat niet lukken. Gelukkig heb ik een schat van een man, heerlijke huisdieren en goede vrienden die me er weer doorheen halen.

Hopelijk wordt 2010 een stuk beter. Alsnog een gelukkig nieuwjaar en laten we er een knaljaar van maken met zijn allen.

Groetjes Tamara

dinsdag 5 januari 2010

DD Vrijdag 1 januari: Terug naar huis

Om even na twaalven naar buiten gegaan (op het balkon weliswaar) en naar het vuurwerk gekeken. Dat was niet zo heel goed te zien en het was dan ook meer een sport om naar de SEH te kijken. Daar was het alleen opvallend rustig. Ik heb toch twee redelijke vuurwerkfoto's kunnen maken en dat hoort er voor mij toch een beetje bij. Zo ook de lucht en de knallen van het vuurwerk.

Ook hebben we de nodige telefoontjes gehad en gepleegd en hebben we nog heerlijk na gekeuveld. Ries leuk je even gesproken te hebben en we doen het echt snel een keertje weer in het echt maar dan met Anne - Marie erbij.

Om even voor drie uur lagen we op bed en ik kan je zeggen we hebben heerlijk geslapen. We waren dan ook laat pas op. En hebben het heerlijk op ons gemak gedaan. We hebben de kinders overdag nog even gezien en hebben nog heerlijk wat gegeten en waren om half tien thuis. Dat vonden we een mooie tijd.

DD Donderdag 31 december: Oud en Nieuw vieren in Limburg.

Vandaag uiteindelijk toch naar het Zuiden gereisd. Eerst was het onduidelijk of we de honden wel verzorgd achter konden laten (de kat wordt altijd verzorgd). Maar mam en Remy komen hier slapen en dus kunnen we gaan. Toen was het de vraag hoelang we konden gaan. Nou dat wordt niet lang want 2 januari moet Roy werken en dat vond mijn schoonmoeder begrijpelijkerwijs niet leuk, maar het was niet anders.

Vandaag was het nog maar de vraag of we er uberhaupt wel kwamen. Tussen Dordrecht CS en Breda CS was geen treinverkeer mogelijk door het weer. En de omleidingsroute die we dan normaal pakken was ook maar de vraag of dat goed ging. Want op Utrecht CS had een brand gewoed in een kastje. Daar waren ook al flink wat vertragingen. Maar vlak voordat we de trein in stapte kregen we te horen dat we normaal konden reizen.

In limburg aangekomen was het eerst tante Elly begroeten. Die was er nog net en nog even mijn nieuwe speeltje laten zien en gelijk wat foto's van onze beestenbende. En ze hebben dubbelgelegen. Dan mogen jullie raden welke foto ik vooral heb geshowd.

Daarna even een broodje met een kop soep gegeten en toen kwamen de eerste gasten al. We waren uiteindelijk met zijn zevenen en dat was een heerlijk ploegje kan ik je melden. Ik heb totzelfs mogen knuffelen met Binky, maar die was ook wel goed bang dus dat knuffelen kwam hem alleen maar goed uit.

Wat we vooral hebben gedaan was veel gepraat met op de achtergrond muziekprogramma's aan. Tot twee keer toe kwam you'll never walk alone voorbij. Beide keren heb ik hem gelukkig niet gehoord. Ik wilde vanavond geen verdriet hebben om pap. Dat had ik wel in stilte.Binky op zijn favoriete plekRoy en Ben in gesprekGewoon een mooie foto van BinkyRoy klaar om te proosten.

DD Woensdag 30 december: Haar geverfd.Het is wel niet zo heel duidelijk te zien maar dat was de bedoeling ook. Er moesten weer gewoon wat lichtere plukjes in. Het was me weer aan de donkere kant namelijk.