zondag 20 maart 2011

Art journal: De kaft

Ja ja gisteren was ik het zat. Ik wilde nu weleens een goede map hebben voor mijn art journal werkjes en dus heb ik het toch maar over gedaan in een ordner. Ik kreeg er teveel voor in de show map van de Hema. Alleen de ordner was saai zwart. Dus maar aan de slag gegaan met gesso, verf en gel medium en als afsluiting een swirl gedoodled met permanent marker van Edding en dan krijg je dit:De afbeelding komt uit de zoom en heb ik overgezet met gel medium op de kaft. Dat is toch wel zo leuk.

zaterdag 5 maart 2011

Zaterdag 5 maart: Sjtasiefestasie

Ja ja het carnaval is begonnen. We hebben de eerste dag achter de rug en het was geweldig......

Het begon vanmorgen al vroeg. We zijn vrij vroeg op gestaan om te zorgen dat we op tijd klaar waren. Natuurlijk moest er flink ontbeten worden voor alle drank die deze dag zou vloeien (ik heb 1 7up flugel op) en omgekleed en opgemaakt worden. We zouden om 12 uur bij Esther zijn omdat Jessie Roy zou schminken en dat waren we netjes. Nadat ze daar zich hadden omgekleed en waren geschminkt hebben we nog even een kleine fotosessie gehouden.

Daarna zijn we nog even bij mamske langs gegaan om te laten zien hoe we er uitzagen en om Binkie bij oma te brengen. Dan hoefde hij niet de hele dag alleen te zijn. Wij zijn daarna naar de stad gegaan naar het Stationsplein. Daar aangekomen moest er eerst iemand nog pinnen en konden we even kijken hoe de controle was. Die bleek niet te streng en dus konden we met alles gewoon het plein op.

Daar aangekomen zijn we in een tentje gaan staan en dat was vlak bij een bar. We hadden het dan ook goed voor elkaar. Alleen vonden we het dit jaar niet echt geweldig. Het was gezellie met ons eigen clubje, maar de muziek was niet bijster veel en het was gewoon veel te druk. Er waren 22.000 man.

Om vier uur zijn we dan ook gegaan. We kregen honger en de drukte was bijna niet meer te houden. Dus was de volgende stop de automatiek even een frietje met frikandel. En dan vooral ook even zitten. En even een beetje opwarmen.

Volgende stop was de kermis. Met carnaval is er hier ook de vasteloaves kermis en daar hebben we even overheen gelopen en even met de schuivertjes en de grijpers gespeeld.

Toen zijn we op zoek gegaan naar een café voor een warme chocomelk en een cappuccino. En vooral weer even de spiertjes rust gunnen. Want die begonnen bij ons drieen op te spelen. Toen we eenmaal een tentje hadden gevonden en zaten, kwam er vanaf het terras muziek naar binnen. Daar zat een drumband en ik kan je zeggen dat was toch gezellig. We hebben het er dan ook best een tijdje volgehouden.

Daarna zijn we nog even terug gegaan naar het stationsplein gegaan. Alleen het evenement was afgelopen en de drank kwam aardig in de man. Het werd wel wat rustiger alleen wat er bleef trok naar de cafeetjes en de meeste dachten dat ze maar door je heen konden lopen. Dat werd van kwaad tot erger en toen zijn we maar naar huis gegaan. We konden alle drie bijna niet meer lopen.

Thuis gekomen heeft Esther Binkie meegenomen en is zich gaan douchen en om gaan kleden thuis en is weer naar ons gekomen. Wij hebben hier het zelfde gedaan en nu nog even lekker tv kijken en dan slapen. Morgen weer een dag. Alleen even geen carnaval voor ons. Maandag is de optocht en dat is vroeg zat.

dinsdag 1 maart 2011

Dinsdag 1 maart: Update

Hallo allemaal, ja ik leef nog, al moet je niet vragen hoe. Ik heb even een tijdje geen zin gehad om het hier bij te werken. Dus ja wat er dan gebeurt is duidelijk.

Even alles op een rijtje.

De vit B12 slaan aan en hoe. Ik krijg meer energie en kan alles geestelijk steeds beter aan. Ook andere klachten (erg privé) zijn vele malen verbeterd en ik val tot zelfs een beetje af. Ook mijn spieren (en daar ben ik het blijdst mee) gaan steeds meer meewerken en heb ik steeds minder pijn. Alleen wordt ik nu overmoedig en dus regelmatig terug gefloten. Ook gaat het herstellen erna steeds snellen. Kortom ik ben er nog niet maar wel op de goede weg. Alleen nu mijn ogen nog. Moet nu toch echt snel mijn ogen laten controleren. Heb alweer 6 jaar mijn bril en merk dat ik hem steeds vaker nodig heb. Soms kan ik geen eens de letters op het scherm zien. Dat is lastig als je er veel mee doet.

Roy is in januari weer APK gekeurd en die gaat als een trein. We wrijven ons nog steeds gelukkig dat alles goed gaat. Zeker als je diezelfde week hoort dat een jongen van nog geen 21 uitbehandeld voor de ziekte van Hodgkin. Kan je zeggen dat ik even flink gebruld heb. Zo oneerlijk, maar hij vecht verder de kanjer. En we duimen allemaal heel hard voor hem.

Ook heb ik steeds meer zin om creatief bezig te zijn en ik heb tot zelfs wat nieuws waar ik nu mee bezig ben. Ik ben begonnen met een art journal. Lekker even afreageren op papier met verf en stift en eigenlijk alles wat ik in mijn handen krijg.

Ik ben nu ook bezig met alles voor vasteloaves in orde te krijgen. We gaan donderdag lekker voor een kleine week naar het Zuiden en zijn even lekker ondergedoken tussen de carnavalsvierders. Schone zus en nichtje belde vanmiddag om iets te vragen en ik kan je zeggen die klonken al helemaal ik de stemming.

Kortom hier ben ik weer.